Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Határtalan turizmus hálózatot szerveznek

Nyugat-Dunántúl–Burgenland - Turisztikai projektszerződést írtak alá a Fertő tavon osztrák és magyar szakemberek. Az 1,3 millió eurós, 2012-ig tartó programban a turizmus szolgáltatói vehetnek részt. A nyugat-magyarországi kisrégiókban fórumokon tájékoztatják a lehetőségekről az érintetteket.


Szimbolikus jelentőségű ponton – a Fertő tó osztrák-magyar határvonalán – írták alá tegnap a legújabb közös osztrák-magyar, összesen 1,3 millió eurós projekt szerződését. A létrejövő program a határtalan turizmus hálózatának kialakítását, az együttműködés erősítését, valamint új termékek megjelenését, Burgenland és a három megyét magában foglaló nyugat-magyarországi régió összefogását, együttes versenyképességének növelését célozza.

Galéria! Fotók: Gosztonyi Miklós


A sikeres uniós pályázat a Burgenlandi Gazdasági Kamara és a Vas Megyei kereskedelmi- és Iparkamara közös munkája eredménye. Amint Paul Kraill alelnök hangsúlyozta: „Összekötő elemek a történelem, a kultúra, a zene és a konyha". Walter Dezső, a Nyugat-dunántúli Regionális Bizottság elnöke kifejtette, a turizmus a határokon átívelő kapcsolatok kialakításának és fejlesztésének motorja.

„A nyugat-magyarországi és burgenlandi turisztikai intézmények és szervezetek képezik majd a hosszú távú együttműködés alapját. Az idegenforgalmi vállalkozásokat is bevonjuk a projektbe" – tette hozzá Franz Perner szakosztályvezető. Ugyanakkor Kiss Sándor, a Vas megyei iparkamara főtitkára – az együttműködés sokoldalú turisztikai hozadékának távlatain túl – részletezte: az érintett osztrák és magyar partnerek esetében le kell győzni a konkurenciától való félelmet. Alapos egyeztetésekre, együttműködési készségre van szükség.

A közös marketingtevékenységtől egy egységes turizmusrégió kialakítását várják, új turisztikai piacokon való megjelenést és a kínálat hatékonyabb értékesítését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradhatnak a fejlesztések

Soproni régió - Legutóbbi ülésén tárgyalt a parlament a közteherviselés rendszerének átalakításáról.… Tovább olvasom