Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Határtalan élmények

A Pannon Természeti Élménynapok, a Burgenland Turizmus és a nyugat-dunántúli nemzeti és natúrparkok határon átnyúló szezonnyitó programsorozata hetvenöt izgalmas természeti élményt kínál április 27-től 29-ig.
A programok négy nemzeti parkban (Neusiedler See – Seewinkel, Fertő–Hanság, Balaton-felvidéki, Őrségi), tíz natúrparkban és számos tájvédelmi körzetben lesznek. A Pannon Természetvédelmi Hálózat (PaNaNet) – a Nyugat-Pannon régió nemzeti és natúrparkjainak határon átnyúló projektje – tevékenységének köszönhetően 2008 óta az érintett területek ökoturisztikai és infrastrukturális lehetőségei bővültek.

A Pannon Természeti Élménynapok 18 túrája Magyarországon, 58 pedig Burgenlandban lesz. Éjszakai kalandok a természetben, ez a mottója az idei programsorozatnak, ahol a szürkület és az éjszaka csodáié a fő- szerep. Lesznek holdfénytúrák, éjszaka aktív állatok megfigyelése, csillagnézés, hódmegfigyelés egy kenutúra során, vagy gyönyörködhetünk a Fertő tó nádasának sokszínű madárvilágában.

Április 28. a családok napja lesz. Ausztriában a Lánzséri-hegység Natúrpark túravezetői a kelták világába repítenek vissza, Léka várában a denevérek éjszakáján minden a bőregerekről szól majd. Az ORF családi természeti élménynapjai különböző helyszíneken zajlanak, a Rába Natúrparkban játékos és tudományos állomások között lehet utazni. Magyarországon a Lajtán vízi csúszdákon kenukkal lehet leereszkedni a régió legnagyobb természettudományi élményközpontjához, a mosonmagyaróvári Futurához. Pityerszeren az Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél eurázsiai vadlovakat és európai bölényeket, a Mura völgyében ártéri erdőket és lefűződött holtágakat fedezhetnek fel a családok.

A Pannon Természeti Élménynapok legtöbb partnere térítésmentes részvételt biztosít a családok részére. A programokra előzetes jelentkezés szükséges.

További információ a www.termeszetielmenynapok.com oldalon található.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százak köszöntik majd egymást Sopronban a diáknapon

Tovább olvasom