Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Határátkelő nyílt Ágfalvánál

Május elsején megnyitották az Ágfalva és Lépesfalva közötti új határátkelőt. Ezentúl nem kell 32 kilométeres kerülőt tenniük a két szomszédos településen élőknek ahhoz, hogy egymáshoz látogassanak.

Megnyitották az Ágfalva–Lépesfalva (Loipersbach) közt a B–20/2-es határátlépési pontot. Az uniós állampolgárok november 30-ig reggel 6-tól este 10-ig, december elsejétől március 31-ig reggel 7-től este 7-ig léphetik át a határt.

Gaál István polgármester a megnyitón elmondta, a két falu kapcsolata olyan erős lehet, mint egykor volt. Cseri József ezredes, megyei határőrparancsnok hozzátette, az újjáépített híd 250 nap múlva már nemcsak szimbolikus, hanem hasznos közlekedési útvonal is lesz.

– A történelmi gyökereink közösek voltak ebben a térségben, ezért nagy a jelentősége ennek a hídnak, de ugyanígy fontos, hogy a régióban máshol is határátlépési pontok jöjjenek létre – hangsúlyozta Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, a szomszédos települések így több olyan közös EU-s projektre pályázhatnak majd, amelyek a határ két oldalán fekvő települések, és az egész régió fejlődését szolgálják. Nem elég azonban, hogy megnyílnak a határok, az is fontos, hogy az átkelőkhöz mindenütt jó minőségű utak vezessenek.

Az Ágfalvától alig egy kilométerre fekvő határátlépési pont megnyitásával egyidejűleg avatták fel azt a patakon átívelő hidat, amelyre az ágfalviak a lépesfalviakkal közösen pályáztak a burgenlandi tartományi vezetésnél. A 8,5 millió forintnak megfelelő összegbe kerülő létesítmény az osztrák hídépítő zászlóalj katonáinak közreműködésével készült el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a műszaki vizsgáztatás módja

Május elsejétől megváltozik a gépjárművek műszaki vizsgáztatásának módja. Amely járműnél indokolt az integrált vizsgálat, további 7200 forintot fizethet a tulajdonos. Gépjárműveinket ajánlatos lesz több héttel korábban bejelenteni vizsgára. Tovább olvasom