Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 20°C | 31°C Még több cikk.

Három nap alatt elveszett kincsek - kiállítás nyílt a fraknói várban - fotók

Három nap alatt elveszett kincsek - kiállítás nyílt a fraknói várban - fotók
"300 évig gyűjtetett - 3 nap alatt elveszett" címmel nyílt időszakos, október 31-ig látogatható tárlat Fraknó várában a történelmi Esterházy család kincseiről és azok 1919-es proletárdiktatúra alatti elhurcolásáról.
"300 évig gyűjtetett – 3 nap alatt elveszett" címmel nyílt időszakos, október 31-ig látogatható tárlat Fraknó várában a történelmi Esterházy család kincseiről és azok 1919-es proletárdiktatúra alatti elhurcolásáról.

A fraknói várban az Esterházy Magánalapítvány szervezésében a száz évvel ezelőtt kikiáltott magyar proletárdiktatúra műkincsszerzési önkényes gyakorlatáról emlékeztek meg: miként sajátították ki, "szocializálták" az arisztokrata családok – közte az Esterházyak – magángyűjteményeit.

A tárlat megnyitóján részt vett dr. Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány igazgatósági tagja; Esterházy György; dr. Kiss Erika, a Magyar Nemzeti Múzeum művészettörténész-főmuzeológusa, Czigány Balázs, a magánalapítvány igazgatóhelyettese; dr. Hatos László történész, aki tébolynak nevezte a proletárdiktatúra elképzeléseit, például azt, hogy annak idején az is felvetődött: adják el Hollandiában a Szentkoronát, jó pénzt fizetnének érte. A tárlatot megtisztelte jelenlétével Verena Dunst, a Burgenlandi Tartományi Tanács elnöke is.
 
Pillanatképek a tárlatról

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úgy megverte zárkatársát egy férfi a sopronkőhidai börtönben, hogy eltörtek a csontjai

Úgy megverte zárkatársát egy férfi a sopronkőhidai börtönben, hogy eltörtek a csontjai
A sértett életveszélyes állapotba került. Tovább olvasom