Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Harmincöt helyszínen szedték a szemetet Sopronban

Tavaly tizenöt, idén már huszonhét szervezet koordinálta a ,,TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!" elnevezésű kezdeményezés Sopron térségi akcióit.
Az elmúlt évben tizennyolc helyszínen 16 tonna szemetet gyűjtöttek az önkéntesek, idén a harmincöt vállalt területen ennek a duplájára számítunk – tudtuk meg Kosztka Lászlótól, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatójától.

A Tómalom környékén tartott sajtótájékoztatón Simon István alpolgármester, a részönkormányzat elnöke a soproniak társadalmi felelősségvállalását hangsúlyozta, dicsérve azt a hozzáállást, amelynek révén kulturáltabb, tisztább környezet születik.
Sopronban a Tómalom környékén pénteken kezdődött a hétvégéig tartó TeSzedd! országos akció.
Sopronban a Tómalom környékén pénteken kezdődött a hétvégéig tartó TeSzedd! országos akció.

„Az önkormányzat ellátja az ilyen jellegű feladatait, a munka dandárját azonban mindenkinek a saját portája előtt kell elvégeznie" – utalt az alpolgármester a hétköznapokra.

 Sopronkőhida, Tómalom és Jánostelep közterületi megtisztításából a börtön és fegyház fogvatartottjai és a fegyőrök is kivették részüket. A TeSzedd! akcióban a helyi önkormányzat több képviselője is részt vett egyetemistákkal, közalapítványi csoportokkal és más önkéntesekkel közösen.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekes parkolás - Füvön áll az autós soproni Deák tér közepén - fotó

Érdekes parkolás - Füvön áll az autós soproni Deák tér közepén - fotó
Ez Sopronban, a Deák téren rendszeres! Senki nem büntet, bezzeg... - írta olvasónk. Tovább olvasom