Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Hangosra sikeredett parkolás Sopronban - fotók

˝Igazi menő fiúk˝ balesete történt Sopronban csütörtökön este - írta portálunknak Tudósítónk.

˝Sopron, Kristály üzletház parkolója 19 óra 36 perc, csütörtök.
Az ˝igazi menő fiúk˝ nyikorgatva bekanyarodtak a Lackner K. utcáról egy ezüst színű H Astrával, csak a parkolás nem sikerült tökéletesen, bár hangosnak hangos lett az is. Én csak a szegény eltalált fát sajnálom....˝ - fogalmazott portálunknak Tudósítónk.

Megjelent cikkükre szeretnék pár mondatban reagálni! A cikk megfogalmazása –„igazi menő fiúk" – enyhén cinikus! A jelen balesetben szó sem volt menőzésről, vagy bármilyen fitoktatásról! Egyrészt nem 18 éves apuci kocsiját hajtó suhanc vagyok, aki nagy akar lenni a barátai előtt, másrészt aki ismer, az tudja hogy vezetek!

Ismeretlenül lehet általánosítani, és az emberre ráhúzni dolgokat, amelyek nem állják meg a helyüket! Régóta autós baráti körök találkozóhelye ez a parkoló, és így megértem a szemben lakó emberek felháborodását, mert nem mindig halkak az összejövetelek, az autók! De itt ilyenről és menőzésről szó sem volt! Az autóm nem egy „tuning autó", hanem egy abszolút gyári állapotban lévő! A másik, amit érdemes megállapítani, amivel már oly sokat foglalkozott a sajtó, az utak állapota! Rossz minőségű aszfalton a téli gumi nyikorgó hangot ad!

A fenti cikkben említett parkoló pedig tele van a parkoló betonjából kimosott kaviccsal, ami nem régóta van ott ekkora mennyiségben! De el senki nem takarítja! Úgy gondolom ezen tények ismeretében a lekicsinylő „igazi menő fiú" kifejezést ezennel tárgytalannak tudjuk tekinteni! Fontosnak tartom elmondani, a fának semmi baja nem lett!
 
Köszönettel: - a sofőr


Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. zeta62 2011. május 31. 14:47
  „:)
  Én is így vagyok ezzel, én sem szeretem, ha ok nélkül nekem esnek. Sajnálom, ha félreértettél.
  Ha elolvasod az első hozzászólásom, egy szóval sem bíráltalak, se nem minősítettem az esetet, mert undorodom az ilyen stílustól, amit a nyakadba kaptál. Viszont alapesetben tényleg segít az ABS, ezért írtam, hogy gondold át, és arra nem figyeltem, hogy kavicson akartál megállni. Viszont megértem a lendületet, ahogy védted magad, és másképp értetted a kommentemet. Azért a végén csak megértettük egymást! :)”
 • 40. elenor01 2011. május 31. 14:32
  „Kedves zeta62! Nem akartam goromba lenni, ha így érzed elnézésed kérem! A korrekt pontos hozzászólásokkal nincs bajom, miként a cikkel sem! Leírtam, hogy az alaptalan támadást nem szeretemű! És mint látod itt sok a kárörvendő, akik unatkoznak, és örülnek más problémáinak! Nem vagyok én sem tökéletes, és hibákat követek el! Csak nem értem hogy miért foglalkoznak más emberek ezzel! Én csináltam, én is fogom megoldani! És mint a hozzászólásomban láthattad, elismertem hogy mehettem volna lassabban, de azt hogy menőztem, és az hogy csak az volt a baleset oka, meg kellett cáfolnom! MErt bántónak tartottam, hogy azokhoz a suttyókhoz hasonlítanak, akik épp ilyenek, mint amiről a cikk szól! Hidd el, van rutinom is a vezetésben, és általában mielőtt leírok valamit, utánna nézek, ez a szakmámból is ered! a jogi lépések pedig épp azellen szóltak, hogy a megítélésem megváltozzon. Viszont a szerkesztő korrekt, és rugalmas volt. A kiigazítás megtörtént, ezzel a kiegészítéssel már nincs semmi bajom a cikkel, mert a másik oldal is megszólalhatott, így nem szubjektív a leírás!

  És amit írtam anno ugyan azt tudom mondani, és kívánni: Balesetmentes közlekedést, és sose történjen hasonló!

  üdv: a Sofőr”
 • 39. zeta62 2011. május 31. 14:22
  „Ebben az esetben tényleg igazad van, én az általános eseteket vettem alapul. Azért veled ellentétben nem gorombáskodtam, de ez nem engem minősít.

  A jogi lépésektől a szerkesztőség sem eshetett hanyatt, mert a felhasználási feltételeikben egyértelműen leszögezik, hogy a tudósító a felelős a tartalomért.
  Ettől függetlenül korrektek, hogy leközölték a kiigazításod is.
  A továbbiakban pedig ugyanazt kívánom neked, amit te kívánsz nekem!”
 • 38. elenor01 2011. május 31. 14:00
  „Ja és megnyugtatlak, a szerkesztővel folytatott beszélgetésem, és a cikk kiigazodása után már nem kell jogi lépéseket tenni!

  a sofőr”
 • 37. elenor01 2011. május 31. 13:55
  „Sajnálom, hogy még mindig nem tudsz olvasni. Ajánlom figyelmedbe az alábbiakat:

  A blokkolásgátló fékrendszer hátrányai [szerkesztés]

  Az ABS növeli a fékutat a következő útfelületeken:
  kockaköves út: amint a kerék az egyik kőről a másikra lép át, egy pillanatra a levegőbe kerül ahol állóra fékeződik. Ilyenkor az ABS teljesen elveszi a fékerőt, cserébe viszont amint a kerék ismét a kőhöz ér, nem fog blokkolni, így megmarad az irányíthatóság. A fékút ebben az esetben azonban megnő!
  frissen esett hó: ebben az esetben a blokkoló fékezés az első kerekek előtt egy hókupacot hoz létre, ami segíti az autó lassulását. ABS-szel szerelt jármű esetén nem keletkezik a kerekek előtt hókupac, így hosszabb lesz a fékút.
  sáros, iszapos, homokos, vagy kavicsos útszakasz: ilyenkor az ABS megzavarodik, folyamatosan leszabályoz, nehézkes lesz az autó irányítása, és nagyon nagy mértékben nőhet a fékút.

  És kiemelem azt a rész amit neked elolvasásra tanácsolok:

  sáros, iszapos, homokos, vagy kavicsos útszakasz: ilyenkor az ABS megzavarodik, folyamatosan leszabályoz, nehézkes lesz az autó irányítása, és nagyon nagy mértékben nőhet a fékút.

  Sajnálom, hogy az olvasáshoz iskolázottság kell, ami mint nálad látszik aáltalános iskola 6. nál lemaradt! De köszönöm a hozzászólásod!”
 • 36. zeta62 2011. május 31. 13:51
  „elenor01

  Valóban ciki, ha valaki csípőből vagdalkozik, és még annyi fáradtságot se vesz, hogy elolvassa azt, amit belinkel.
  Egy bekezdéssel kellett volna alább olvasnod, vagy szövegértelmezési problémáid vannak?
  Akkor bemásolom, ugyanonnan, CSAK NEKED:
  "Az autó tapadása nagyban meghatározza annak gyorsulási és lassulási képességeit. Egy autó tapadása pedig akkor jó, ha kerekének futófelülete (az a rész, ami az úttal érintkezik) nem csúszkál az úthoz képest. Ebből következik, hogy a blokkolásig fékezett kerekekkel csúszó autó több időt - hosszabb fékutat - igényel a teljes megálláshoz, mint annak, amelynek kerekeit valamilyen módon forgásban tartják lassulás közben. Ezt a feladatot látja el a blokkolásgátló rendszer. A forgó kerék ezen kívül a lassuló autó iránytartását (kormányzását) is lehetővé teszi, ami állóra fékezett kerekekkel gyakorlatilag lehetetlen feladat."
  Capisi? Ez biza öngól volt tőled!

  Csak úgy mellesleg nem támadtam semmit és senkit, csak feltűnt egy hiba, ettől függetlenül nyugodtan várom az ügyvédeid! :D”
 • 35. elenor01 2011. május 31. 13:33
  „Köszönöm a kiigazítást a szerkesztőnek!”
 • 34. justitiácska 2011. május 30. 19:43
  „Bocs ,ez nem foto,ez szar.Persze kis hazánkba azt is el lehet adni,ime a példa.Persze.lehet hogy csak remegett a keze a födijért.”
 • 33. Nanu 2011. május 30. 18:49
  „hú de levették :) én a helyedbe felnyomnám őket hogy végre észbe kapjanak, elég sok a fotózgató aki más dolgával foglalkozik! Ez pl miért ártott az ablak mögött kuksöló bagolynak? Megzavarta a kotlást a nyikorgó kerék vagy mi ?:)”
 • 32. Filtec 2011. május 30. 18:28
  „Pedig megérdemelné ez az "újság" a pert.
  Inkább leveszik szerintem.
  A linkjét tedd el magadnak.
  http://bit.ly/irCpjs”
 • 31. elenor01 2011. május 30. 18:11
  „Filtec, igen nehéz dolog, az tuti! De az ügyvéd barátom a képeket látva azt mondta, mivel cikk mellé került fel és így a kép és az autó beazonosítása után már sokak számára nyilvánvaló ki az, ezért megállna a vád!A másik hogy olvass utánna a PTK §80 nak, ott le van írva, illetve fotós oldalakon is az ide illő törvénykezés, és jelen esetben mivel újságcikk, ezért jogsértő lehet. A harmadik pedig az hogy erkölcsileg is slrtett a dolog, mivel most negatív megítélésben van részem, és ez kihat a munkámra is. Ez már a 2. vádpont! De én nem szeretnék eddig elmenni! Ha kell, akkor minden pénzem rááldozom a perre, de talán leveszik a képeket és/vagy a teljes cikket!”
 • 30. Filtec 2011. május 30. 18:02
  „fotótok=fotózok
  :-)”
 • 29. Filtec 2011. május 30. 18:02
  „Közterületen azt fotótok le, akit akarok, és a NETre is feltolhatom.
  Lásd hányszor mutatnak a TV-ben utcai járókelőket, akiket nem takarnak ki.

  Persze, lehet hogy tévedek. Akkor bocs.

  20. elenor01 2011.05.30. 02:37
  Ezzel viszont egyetértek!”
 • 28. elenor01 2011. május 30. 17:27
  „Zeta 62!

  http://hu.wikipedia.org/wiki/ABS

  ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, ahol az általam leírtak le vannak írva!
  De köszönöm aggódásod, hogy hozzá nem értő vagyok!

  És kérek mindenkit, mielőtt támad, bizonyosodjon meg arról amit állít, mert cikis ha az állítása megbukik, mint jelen esetben :D

  a sofőr”
 • 27. elenor01 2011. május 30. 17:18
  „Kedves Zeta 62.

  Átgondoltam és olvass utánní!

  ABS mint Anti Blocking System. Alias Blokkolásgátló! Arra hivatott ha a kerekekk blokkolnának, és ezzáltal megcsúszna a kocsi, irányítani tudd! Nem a fékút lerovidítésére szolgál! Ha van ABS a kocsidban próváld ki jeges úton. Mivel a tapadási együttható konverkál a zérushoz, ezért eélytelen, hogy lelassítsa az autót! Ezek a kavicsok hasonló együtthatóval rendelkeztek! Ahogy kész az autóm szívesen bebizonyítom neked az állításomat!

  Üdv: a sofőr!”
 • 26. Nanu 2011. május 30. 16:24
  „aki ilyent ír az nemhiszem hogy tud gondolkozni :)”
 • 25. zeta62 2011. május 30. 16:21
  „20. elenor01 2011.05.30. 02:37
  Azért azt, hogy az ABS miatt megnő a fékút, gondold át újra...”
 • 24. justitiácska 2011. május 30. 15:00
  „Ez mindig igy volt-legszebb öröm a káröröm ok,de vajon milyen csodajárgány lehet az a "VW Lupo " AMI NEM CSUSZIK MEG A KAVICSON?Nagyon tudnak ám törni a mai lökháritók.Egyszer egy kutyát ütöttem el,170000ft lett a kár,persze nekem is volt cascom,megusztam 50000-böl.Ja ha jól tudom 3000ft-ot kapnak egy ilyen pocsék képü tudósitásért a kis profik.”
 • 23. Nanu 2011. május 30. 10:02
  „Helyes ! Én is felnyomnám ha viszontlátnám magam az újságba! Sok tehetetlen ba..m mással foglalkozik mindíg !”
 • 22. elenor01 2011. május 30. 03:25
  „Tisztelt Nyugatmagyar.hu!

  Az imént beszéltem egy ügyvéd barátommal, és a következő kéréssel fordulok Önökhöz! Mivel a cikk rágalmazó jellegű, és az autó leírása, valamint a fényképen - a rossz minődég ellenére- felismerhető képmás kombinációja miatt jelen cikkük vélhetően sérti a személyiségi jogaimat! Következők miatt:

  PTK 80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével
  kapcsolatos bármiféle visszaélés.
  (2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az
  érintett személy hozzájárulása szükséges.

  Tőlem semmi hozzájárulást nem kértek. Kérem Önöket, hogy a tudósító elérhetőségét küldjék el részemre a további jogi lépések megtétele érdekében, vagy amennyiben ezt a lépést el tudjuk kerülni, kérem AZONNALI hatállyal szüntessék meg a cikkat, vagy töröljék a képeket! Köszönettel a sofőr!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni közgyűlés: Döntés az iskolaigazgatókról, vita a gazdasági programról

Sopron képviselő-testülete megválasztotta több iskola vezetőjét. A gazdasági programról hosszasan… Tovább olvasom