Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

Hangok mondták, rabolja ki a postát

Egy fiatalember „hangokra" hivatkozva rabolt a csapodi postán. Mint kiderült, tudatosan készülhetett a bűncselekményre: korábban számlát nyitott Ivánban a pénz fialtatására.

Rablás bűntette ügyében kezdődött hétfőn tárgyalás a soproni bíróságon. Egy Vas megyei fiatalember idén szeptemberben késsel a kezében szerzett 224 ezer forintot a csapodi postán, ám a rendőrök pár óra alatt elkapták a gyanúsítottat.

A tárgyaláson dr. Czinege Helga ügyész ismertette a vádat. A bűncselekmény körülményeinek részletezéséből az következhet, hogy a fiatalember tudatosan készült a rablásra. Mielőtt rászánta volna magát a pénzszerzés e módjára, az egyik iváni pénzintézetnél számlát nyitott. Riadalmat is keltett ott, hiszen a fejéről csak kis idő elteltével vette le a ukósisakot – márpedig a pénzeseknek azt tanítják a biztonságiak, hogy minden alak gyanús, aki ilyen helyen fején hagyja a sisakját.
A fiatalember motorral közlekedett, annak ellenére, hogy lejárt a jogosítványa. Mint az elhangzott, csak akkor kaphatna vezetői engedélyt, ha pszichiátriai kezelése alatt még egy évig szedné a gyógyszereit, amelyek által tünetmentessé válna.

A Vas megyében szakácsként dolgozott fiatalember ugyanis – mint állította – apja halála után mély depresszióba süllyedt, sőt, a szakorvosok skizofréniát állapítottak meg nála. A rablásra sem azért került sor, mivel előtte való héten a munkahelyén felmondott, hanem mert a fejében hangokat hallott: „Rabold ki a postát!" Úgy is tett: egy reggel Csapodon késsel a kezében benyúlt az ablakon, s a postásnőt arra kérte, adja ki neki az összes pénzt. A széfben lévő kötegekhez már nem jutott, mert annak hírére, hogy időzáras a páncélszekrény, azonnal elszelelt. Így is 224 ezer forintra tett szert, amelyből a néhány óra múltán tartott házkutatás során 95 ezer megkerült. A többi hollétét homály fedi. Azt állítja, mivel nyitott volt a táskája, valószínűleg kieshetett. Az előzetesben lévő fiatalember arra is panaszkodott, hogy a „börtönben bezártságérzete" van, az emelt dózisú gyógyszerek nem hatnak, s gyógykezelést kért a bíróságtól.

Dr. Gajdos Anikó bíró végül elmeorvosi szakértő kirendeléséről döntött, hogy megállapítsák, a férfi állapota mennyiben befolyásolhatta a bűncselekmény elkövetését. A tárgyalást elnapolták

Olvasóink írták

 • 8. rozinéni 2011. december 07. 11:29
  „ez röhej:) a börtönben bezártság érzete van, hát legyen is neki, megérdemli a .....szerinte a postás nő mit érezhetet?”
 • 7. rozinéni 2011. december 07. 09:28
  „adnék én neki olyan hangokat, azt hiszem elmenne a kedve mindentől”
 • 6. c77 2011. december 06. 17:51
  „"ennek" mind1”
 • 5. Csetneky 2011. december 06. 12:53
  „Ja, most meg azt mondják a hangok, vonulj börtönbe, vagy diliházba.”
 • 4. Szólásszabadságvan??? 2011. december 06. 12:44
  „Ebben a pézínséges időben ki az a hülye, aki a talált pénzzel a talált tárgyak osztályára siet? Gondolom, hogy senki.
  <moderálva köszönjük>”
 • 3. Guci01 2011. december 06. 11:57
  „"Riadalmat is keltett ott, hiszen a fejéről csak kis idő elteltével vette le a ukósisakot"”
 • 2. gonzo 2011. december 06. 11:35
  „"Nem vagyok bolond,a hangok mis megmondták"-szokta volt mondani egyik haverom ilyenkor...”
 • 1. pappe 2011. december 06. 11:19
  „"a postásnőt arra kérte, adja ki neki az összes pénzt" Első furcsaság: "Kérem szépen a pénzt!"
  "A többi hollétét homály fedi. Azt állítja, mivel nyitott volt a táskája, valószínűleg kieshetett." Második furcsaság: Annyira azért nem "zakkant", hogy kitaláljon egy ilyen pénzkiesős történetet. Ha meg esetleg igazat mond (amit erősen kétlek), akkor viszont aki megtalálta a kiesett pénzt, jogtalan eltulajdonítást követett el...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főhajtás a soproni bombázás áldozatai előtt - fotók

1944. december 6-án sújtotta Sopron városát az első, hatalmas ember- és anyagi áldozatokat követelő… Tovább olvasom