Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Handleres sikerek a cseh versenyen

Magyarországon több mint egy évtizede szervezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a szakképző intézményekben végzős tanulóinak országos megmérettetését, a SzakmaSztár versenyt.
Csehországban hasonló körülmények között tartották meg a nemzeti bajnokságok döntőjét, több szakmában.

 Az asztalosok versenyét Slavkov u Brna városka iskolája rendezte meg Brnóban, a nemzetközi vásárközpontban. A színvonalas vetélkedőre két handleros diák is meghívást kapott, akiknek Csehország legjobb asztalostanulóival kellett állniuk a versenyt. Kajtár Máté és Babos Zsolt mindent meg is tettek a sikerért. Mellettük két lengyel és két szlovák diák is részt vett a versenyen.
Babos Zsolt érettségi után is "fűrészporos" úton halad tovább.
Az ötórás megmérettetésen egy ülőkét kellett összeállítani kizárólag kéziszerszámokkal. A szakmai műveletek elvégzése mellett a diákok legfőbb ellensége az óra volt. Pontosság, precizitás és gyorsaság kellett a sikeres befejezéshez. A feladat nehézségét tükrözi, hogy a kitűzött időkorláton belül mindössze négy-öt versenyző készült el teljesen a munkájával. Akiknek ez nem sikerült, azok is befejezhették, azonban időarányosan pontlevonás járt a csúszásért. A Handler tanulói remekül teljesítettek a nemzetközi versenyen. Babos Zsolt a második helyen végzett, Kajtár Máté pedig ezúttal a tizedik helyezést érte el.

Babos Zsolt a Kisalföldnek elmondta, nagypapájának, Varga Ignác asztalosmesternek köszönheti elsősorban sikereit, aki már kisgyerekkorában megszerettette vele ezt a szakmát. Sok segítséget kapott oktatóitól, Hauch Tamástól és Folz Tóbiástól is, akik felkészítették a versenyekre.

A terveiről is faggattuk a fiatalembert. Számára most a sikeres érettségi vizsga a legfontosabb, de ha túl lesz rajta, akkor is marad a Handlerban, a technikumban. – Ha azt is elvégeztem, akkor lehet, hogy megpróbálkozom a faipari mérnöki képzéssel. Egyet biztosnak érzek: mindig fűrészporos lesz a ruhám! – árulta el Babos Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lánya gyilkosának szemébe akar nézni a Fertő tóban feldarabolva megtalált nő édesanyja

Lánya gyilkosának szemébe akar nézni a Fertő tóban feldarabolva megtalált nő édesanyja
Egy hete összeomlott lelkileg a tisztességes, többgyermekes családanya. Tovább olvasom