Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Handleres diákok tárlata nyílt meg

Öt évfolyam 118 diákja mutatja be alkotásait a Handler Nándor Szakképző Iskola aulájában.
A képzőművészeti szakképzős tanulók kiállítását érdemes megnézni, már csak azért is, mert lehet köztük olyan, akinek nevét és művészetét később meg fogjuk ismerni.

A Szép mesterségek kezdete című tárlatot dr. Tóth Imre múzeumigazgató és Soltra E. Tamás szobrászművész nyitották meg, no és persze az iskolaigazgató, Králik Tibor. Öt éve indult a Handlerben a képzőművészeti szakképzés, amelynek keretében a diákok két szakon – alkalmazott grafikus és díszítőfestő – sajátíthatják el a szakma alapjait.

A Handler-iskola auláját megtöltötték a tehetséges fiatalok munkái. Gregorich Domonkos ötödéves diák szerint sokat kaptak az itt töltött évek alatt.
A Handler-iskola auláját megtöltötték a tehetséges fiatalok munkái. Gregorich Domonkos ötödéves diák szerint sokat kaptak az itt töltött évek alatt.


– De ennél is többet kapnak: egy lehetőséget, ami egyrészt a későbbi munkájukat is meghatározhatja, másrészt ha nem maradnak a pályán, az itt elsajátított szemléletük egy minőségi látásmódot ad – fogalmazott a Kisalföldnek az igazgató. Králik Tibor jól tudja ezt; ő is ilyen iskolába járt...

– Könnyen elhelyezkedünk, általában több a megrendelés, mint amennyit el tudunk vállalni – mondja az ötödéves Gregorich Domonkos. A tavaly érettségizett alkalmazott grafikus már tanulmányai mellett is dolgozott, s bár szeretne még tovább tanulni, most is vannak feladatai. Annak idején azért választotta a Handlert, mert jobban szeretett rajzolni, mint tanulni, itt pedig mindkettőt megtanulta és meg is kedvelte. – Sokat adott ez az iskola, építhetem rá a jövőmet – mondta.

A kiállítás június 7-ig látogatható 8 és 18 óra között a Halász utcai iskolaépület aulájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új épületszárnnyal bővül a soproni Szent Margit-plébánia - fotók

Megtörtént az első kapavágás pünkösdhétfőn. Tovább olvasom