Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Handler Divatgála - A fantázia nem ismert határokat: Szörnyella De Frász is megjelent - fotók!

A soproni Handler Nándor Szakképző Iskola színvonalas divatgáláján bemutatkoztak a fodrász, a kozmetikus, a divat, stílustervező tanulók.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezték a soproni Handler Nándor Szakképző Iskola Divatgáláját, ahol bemutatkoztak a fodrász, a kozmetikus és a divat, stílustervező tanulók.

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban szerda délután lezajlott a fodrász és kozmetikus diákok versenye, ˝A fantázia nem ismer határokat˝ mottóval.

A fodrász tanulók feladata mutatós, kreatív konyt készítése volt a ˝mese világából˝, a hozzá illő sminkkel és öltözettel. A leendő kozmetikusoknak a témához kapcsolódóan fantázia sminket kellett megvalósítaniuk, amely illett a modell egyéniségéhez, arcformájához, hajviseletéhez, öltözetéhez.

Handler Divatgála 04.13. Fotók: Sütő László Balázs

Az elkészült munkákat szakmai zsűri értékelte, az eredményhirdetés azonban a 18 órakor kezdődő divatbemutatóig váratott magára. A kifutón a modellek bemutatták a versenyre kitalált frizurákat, sminkeket, majd azok kitalálói, készítői díjakat vehettek át.

Králik Tibor, a Handler Nándor Szakképző Iskola igazgatója telt ház előtt nyitotta meg a divatbemutatót. Beszédében elmondta, ez egy ünnepi alkalom, amelyen a város felé is meg tudják mutatni, mit tanulnak az iskolában a diákok. Králik Tibor kiemelte tanulóik eddigi sikereit, akik országos versenyeken is eredményesen szerepeltek.

Abdai Géza alpolgármester köszöntőjében elmondta, az iskola három kiemelkedő oktatási területének bemutatója iránt évről évre nagyobb az érdeklődés.

˝Ennél nagyobb elismerés talán nem is lehet a tanulók felé, minthogy nagyon sok az állóhely, rendetegen megjelentek a gálán. Mindezt figyelembe véve elképzelhető, hogy jövőre a Sportcsarnokban tartanák a rendezvényt˝ - hallhattuk az alpolgármestert, aki hozzátette: ˝Egy feladatunk van ma este: gyönyörködni a szépségben˝.

Handler Divatgála 04.13. Fotók: Sütő László Balázs
A szép számú közönségnek valóban nem kellett mást tennie, a részt vevők ámulva figyelték a divat, stílustervező tanulók vizsga munkáit, az általuk tervezett ruhákat és az extrém anyagokból készült fantázia kollekciókat.

A modellek fiatalos, vagány, lendületes, egymással jól variálható ruhákat vonultattak fel a színpadon. Megjelentek a 2011-es tavasz szikrázóan élénk és üde színei, a nőies lendület és energia, némi díszítő csillogással vegyítve.

˝Mindenből lehet ruhát készíteni, csak fantázia kell hozzá˝ - tartották a gondolatot a bemutatón. A diákok felhasználtak különböző kupakokat, konzervdoboz nyitókat és parafát is munkáik készítéséhez. A divatgála végén az estélyi ruháké volt a főszerep, amiket a lágyabb anyagok és attraktívabb kellékezés, merész formai, technikai megoldások jellemeztek. A leendő divat, stílustervezők munkáit is díjazták az est során.


A fodrász tanulók versenyén első helyezést ért el Preidl Katalin.

A Szörnyella De Frász ˝megálmodója˝ portálunknak elmondta, már régóta összeállt fejében a kép, miszerint az említett alakot fogja a Divatgálára varázsolni.

˝A gömbös forma ihletét az SZKT-ra - a Szakma Kiváló Tanulója - való gyakorlás adta, összevontam a dolgokat˝- mondta Katalin, majd hozzátette:

˝Én kimondom: úgy jöttem ide, hogy nyerni akarok! Délután szépen, lassan elkezdtem a munkát, a modellemnél jobbat el sem tudtam volna képzelni, nagyszerűen együttműködtünk. Ahogy jöttek a családtagok, ismerősök én egyre csak pirultam, s elkezdtem izgulni. Amikor a gálán megtudtam, hogy én lettem az első, még meg is könnyeztem, annyira örülök neki.

Szeretem a fodrászatot, a hobbim is egyben, a jövőben ˝nagyban˝ gondolkodom, sok mindent szeretnék elérni ezen a területen.˝

A kozmetikus tanulók körében Ács Petra diadalmaskodott.

Petra a nyugatmagyar.hu kérdésére elmondta, még előző este is azon gondolkodott, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni munkájából. Nagyon tetszik számára a fújásos technika, s a füstös szemek. Ahogy a versenyen elkezdett dolgozni, egyre csak jött az ihlet, s a modell arcán folyamatosan haladt feljebb és feljebb.

˝Végig nagyon izgultam, s amikor kimondták, hogy én lettem az első, el sem akartam hinni. Láttam a többiek munkáját, kevéssé hittem abban, hogy így alakul számomra az este, természetesen boldog vagyok˝ - hallhattuk Petrát.

A tanuló és modellje között remek volt az együttműködés, Cseh Renáta elmondta, nagyon jól érezte magát a versenyen és a kifutón is. Amikor Petra elkészült a sminkkel, magára sem akart ismerni. Kétszer tartottak ˝próbát˝, de Reni szerint  - az adrenalin hatására is - a mostani sikerült a legjobban.A Divatgála helyezettjei

Fodrász
I.  Preidl Katalin
II. Kirkovits Eszter
III. Horváth Klaudia

Kozmetikus
I.  Ács Petra
II. Grubich Eszter
III. Schneider-Jagadics Dalma

Divatstílus díjazottjai
Iván Brigitta,
Németh Alexandra,
Tóth Adrienn,
Szabó Szimonetta,
Fung Nikolett,
Nyulász Edina

Olvasóink írták

 • 5. babar7 2011. április 14. 17:19
  „Gratulálok az én Petrusomnak! Két második hely után megérdemelten győzött. További sok sikert kíván: Bambi :)”
 • 4. anikusz 2011. április 14. 16:52
  „Kár hogy a képek ilyen rosszul sikerültek....”
 • 3. LFSzalon 2011. április 14. 11:48
  „Gratulálunk a két I. helyezett tanulónknak,valamint az iskolának a sikeres lebonyolításért!
  Üdvözlettel: LÁNG és FŐZŐ SZALON”
 • 2. marcsi96 2011. április 14. 10:33
  „nagyon ötletesek voltatok, csak így tovább.”
 • 1. Vita-Max 2011. április 14. 06:07
  „Nagyon jó volt.Sok szép lány sminkelve,gyönyörű ruhákban.Ahhoz képest,hogy tanulókról volt szó fantasztikusak voltak.Elismerésem nekek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronkőhida: Mi lesz a fogvatartottakkal a szabadulásuk után?

A kapun kilépők sosem búcsúznak azzal: viszontlátásra. Mégis sokukat viszontláthatják a fegyőrök, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön ugyanis újabb, szabadulókat támogató programot kíván indítani. Tovább olvasom