Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Hallgatók a vasúton Sopronban

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt.-vel.
Ennek értelmében a hallgatók tanulmányi idejük alatt gyakorlatban hasznosíthatják a vasúttársaságnál az egyetemen megszerzett elméleti tudásukat.

Az oktatási intézmény és a vasúttársaság megállapodásának célja a felsőfokú duális képzés biztosítása alap- és mesterképzési szinteken. Az alapképzési szakokon 2020 szeptemberétől indulhat a duális képzés. Ennek keretében a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus–vendéglátás alapszakos nappali tagozatos hallgatók évente huszonkét hetet tölthetnek el a szakmai gyakorlóhelyen, így hasznosítva az egyetemi padban szerzett elméleti tudásukat.

Mesterképzésben a tervek szerint a Duális Képzési Tanács akkreditációt követően, már 2020 februárjában, keresztféléves képzés keretében megkezdődhet a gyakorlatorientált szakemberképzés a Pénzügy, Számvitel és Vállalkozásfejlesztés szakokon.

A duális képzésben részt vevő hallgatók széles körű ismeretekkel, hasznosítható szakmai gyakorlattal és versenyképes diplomával zárhatják az egyetemet, és léphetnek a munkaerőpiacra vagy kezdhetik meg pályafutásukat a vasúttársaságnál. A karnak a GYSEV-en kívül számos céggel van együttműködése, többek között a turizmus, a pénzügy, a vállalkozásfejlesztés területén.
 
Fotó: GYSEV
Fotó: GYSEV


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken két órára bezár a Cziráky Margit Rózsakert

A Cziráky Margit Rózsakert június 7-én, pénteken 15.00-17.00 óráig technikai okok miatt nem… Tovább olvasom