Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Halálos baleset Újkérnél: 40 éves férfit ütött el egy autós - fotó

A baleset a 84-es főúton történt, a sofőr előzésbe kezdett, amikor elütötte a férfit, aki forgalommal szemben gyalogolt.
Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés a 84-es számú főúton, ahol korábban halálos baleset történt.

A helyszíni szemle adatai szerint egy személygépkocsi közlekedett Újkér irányából Sárvár felé. A járművezető előzésbe kezdett, amikor elütött egy 40 éves férfit, aki az úttest menetirány szerinti bal oldalán - a forgalommal szemben - gyalogolt. A közlekedési baleset során a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Fotó: rendőrség

A közúti közlekedési baleset bekövetkezésének körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az érintett útszakaszon mindkét irányban zavartalanul haladhat a forgalom.
 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a biztonságos közlekedés érdekében az alábbi KRESZ szabályok maradéktalan megtartására hívja fel a gyalogosan közlekedők figyelmét:

- A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.

- Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.

- A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja, vagy megtévesztheti!

- A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

- A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

- A lakott területen kívüli az úttesten, leállósávon, útpadkán tartózkodó/közlekedő gyalogosnak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

Kérjük, hogy gyalogosan csak olyan úton közlekedjenek, ahol azt közúti jelzés nem tiltja, továbbá az életük, testi épségük nincs veszélyben! 

Korábban írtuk:


Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt kedden 18 óra körül a 84-es számú főúton, Újkér térségében a 88-as kilométerszelvényében. Eddig tisztázatlan okból és körülmények között egy személygépkocsi elütött egy férfit, aki az úttesten közlekedett gyalogosan. A közlekedési baleset során a 40 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - tájékoztat honlapján a rendőrség.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon - rendőri forgalomirányítás mellett -  félpályás útlezárás van érvényben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a gépjárművezetők fokozott odafigyeléssel közlekedjenek a főút közlekedési balesettel érintett szakaszán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék a Családok átmeneti otthona lakóinak Sopronban

Ajándék a Családok átmeneti otthona lakóinak Sopronban
A soproni Családok átmeneti otthona lakóinak vitt ma a közelgő ünnepekre ajándékot a KDNP Soproni… Tovább olvasom