Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Halálos áramütés a Fertő tavon

Fertő tó - A környékbeliek és a mentésben dolgozók sem emlékeznek a keddihez hasonló vízi tragédiára. Egy igazi tavi ember, a horgászat szerelmese, a Fertő jó ismerője szenvedett halálos áramütést a tavon.

Még vizsgálják az okokat. Az idegenkezűség kizárt. K. Istvánt szinte mindenki ismerte a Fertő tó körül. A 65 esztendős férfi a soproni tejgyárból való távozását követően a szó szorosabb értelmében nyugalmasabb vizekre evezett.

"A jelek egyértelműen áramütésre utaltak"

A vezetőként eltöltött zaklatott éveket a tó partján pihente ki. Amikor csak tehette, horgászott, szerelme volt a tó, a víz, a hajó. Ezek eddig csak örömet, most pedig a véget jelentették számára.

– Rendkívüli haláleset miatt folytatunk közigazgatási eljárást – mondta el a Kisalföldnek Nagy Ernő, a soproni kapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Halálos baleset miatt kezdtük el a vizsgálatot, a jelek egyértelműen áramütésre utaltak.

A baleset színhelye, az árván maradt vitorlás a Fertő tó partján.
A baleset színhelye, az árván maradt vitorlás a Fertő tó partján.


"A Fertő tó volt az élete"

A helyszíni meghallgatások szerint az elhunyt a vitorlás akkumulátorát akarta feltölteni, amikor megcsúszott és a hosszabbítóval a kezében a vízbe esett. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel – tájékoztatott az alezredes. – Napsütésben történt a baleset, kirándulók sétáltak a tó körül. Egyszer csak valaki elkiáltotta magát, hogy egy férfi fekszik a vízben. Hívtuk a mentőket, de már nem lehetett rajta segíteni – mesélte egy part mentén dolgozó hölgy. – A Fertő tó volt az élete. Valami fatális hiba történhetett, mert István nem volt amatőr. Mindent tudott a vízről, itt élt, éjjel-nappal a parton nyüzsgött – mondta egy másik szemtanú.Az elsősegély életet menthet

Dr. Erdélyi Miklós, a Soproni Mentőállomás vezetője szerint egyértelmű az áramütés, a körülmények tisztázásához viszont meg kell várni a boncolást.

Az ugyanis lehetséges, hogy egy rosszullét miatt esett el s rántotta magával a vezetéket a férfi. Mindenesetre az azonnali segítségnyújtás életmentő lehetett volna. Áramütés gyanújakor először a vezetéket kell kihúzni az aljzatból, de mindig ügyelni kell a mentésben részt vevők testi épségére és életére.

Ha biztonságosan megközelíthető a sérült, akkor száraz talajon haladéktalanul meg kell kezdeni a szabályos újraélesztést, a szívmasszázst és a levegőbefújást.  


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finiséhez érkezett a Scarbantia Hotel előkészülete

Sopron - A ruhagyár helyén építendő négycsillagos Hotel Scarbantia előkészülete a végéhez közeledik:… Tovább olvasom