Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

GYSEV: Népszerűsítik a közösségi közlekedést - képgaléria

Kávé és szendvics automatákat helyez el vonatain a GYSEV Zrt. A szolgáltatást az intercityk, a gyors-, és személyvonatok utasai is igénybe vehetik majd.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója a fejlesztést bejelentő tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, a projekt része annak a folyamatnak, amivel a vasúttársaság igyekszik kényelmesebbé, gyorsabbá és komfortosabbá tenni járatain az utazást.

– Korábban már elkezdődött a Schlieren kocsik felújítása, új belső tér, klíma és wifi várja az utasokat. Most pedig egy hónapok óta tervezett fejlesztést valósítunk meg azzal, hogy a szerelvényeken kávé és szendvics automatákat helyezünk el – fogalmazott.
Fotó: Magasi

Amennyiben a most kezdődő egy hónapos próbaüzem sikeres lesz, a jövőben a GYSEV összes vasúti szerelvényére kerül automata. Sőt, ha a kedvezőek a tapasztalatok, akkor MÁV is bevezeti a szolgáltatást, mivel június 15-től intercity járatain megszűnik a büfékocsi. – A kávé és szendvics automaták révén a jövőben is minőségi büfé jellegű szolgáltatást nyújthatunk a korábbi költségek töredékéért – mondta el Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.

Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnöke, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója összekötő kapocs a két vasúttársaság között. Elmondta, az, hogy mindkét társaságnál jelentős pozíciót tölt be, azért is előnyös, mert közös lépéseket tehetnek a közösségi közlekedés népszerűsítéséért. – Fontos hangsúlyozni, hogy megint nem pénzkérdés volt a mostani fejlesztés. Olyan megoldást találtunk, amely nem kerül plusz költségbe, hiszen a GYSEV csak a helyet biztosítja az egyik hazai kávéautomata forgalmazó céggel kötött megállapodás értelmében – fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 18. zsír.a.buli? 2012. június 22. 13:12
  „Jó ötlet.”
 • 17. Kuvasz 2012. június 15. 11:46
  „Miracle5!

  Sajnos azért nem kell menetjegyet venniök - sem a vonaton sem a helyi vagy távolsági buszokon, mert az EU miatt, amit az egyik országban bevezettek, azt a másik EU-s oreszágban is alkalmazni KELL!. És 65 év felett a tömegközlekedés ingyenes. Persze jó lenne az igazolványaik(útlevél) alapján időnképnt a korukat ellenőrizni, mert a soproni buszokon szerintem fiatalabb osztrákok is nyugodtan utaznak, mert tudják, nem ellenőrzik őket - tévesen értelmezett - udvaroasság miatt.”
 • 16. kistucsok80 2012. június 14. 15:35
  „Szerintem aláírást kéne gyűjtenünk!!! nem az automaták ellen, hanem általában, a többi dolgot illetően!!”
 • 15. dürer 2012. június 14. 15:22
  „Automaták:
  Egy szamárság. Ál"fejlesztés".
  Soproni pályaudvaron van most egy esztétikus pék, egy kávézó ahol, kedves kiszolgálás mellett el lehet egy kávét fogyasztani.
  IC-vonatkocsi:
  o Pótdíj
  o Koszos WC-k
  o Ajtók zárnak is meg nem is
  o Egy sínpár, ebből adódóan = késések, várakozások
  o Klíma hol működik hol nem.
  o De WIFI az van!!??”
 • 14. kistucsok80 2012. június 14. 13:35
  „Én eddig még nem találkoztam felújított kocsival, pedig minden hétvégén utazom. Talán inkább a tisztaságra, a wc-k használhatóságára kéne nagyobb figyelmet fordítani, mintsem arra, hogy éppen egy 2 és fél h útra tudok e üdítőt venni. A wc sokszor el vannak dugulva!!!! A klímáról nem is beszélve!!!! Sőt az ülések is borzasztó koszosak!!! Itt lenne az ideje, hogy ezért a vonatköltségért, meg legyen az Utasoknak a megfelelő komfortérzete!!! Példát kéne venni az ország más szegleteibe menő vonatokról, vagy pl a Railjetről!!”
 • 13. nága 2012. június 14. 12:23
  „Jó az ötlet!
  Kérdés azonban: Naponta, mikor este leáll az utolsó vonat, ki fogja kiszedni az automatákból a megmaradt élelmiszereket, ill. hajnalban ki tölti fel azokat újra. Sajnos manapság lehet, hogy vandálok fel fogják törni ezeket. Sajnos sokan szemetelni is fognak az automatákból vett dolgokkal. Egy kocsit büfének kellene kinevezni és csak ott lehetne elfogyasztani a dolgokat, ill. egy nagy szemetesbe rakni. A vonaton pásztázó biztonságiaknak pedig ezekre is kellene felügyelniük.”
 • 12. lebowski 2012. június 14. 11:17
  „éva67 2012.06.13. 19:34
  A magyar vasutasok és családtagjai is ingyen vagy nagyon olcsón utaznak vilászerte.”
 • 11. Csetneky 2012. június 14. 10:27
  „Szerintem az utasok nagy része sokkal jobban örülne a pontosságnak meg a tisztaságnak.”
 • 10. mekkmester 2012. június 14. 08:16
  „rövidital autómatát nem kívánnak rendszerbe állítani?”
 • 9. tboy 2012. június 14. 07:09
  „Egyetértek a buszsofőrrel.

  A szép, tiszta kocsik tele lesznek kaja maradvánnyal. Gondolom a kalauzok nem fogják eltakarítani az utasok után a szemetet, a morzsát az ülésekről.

  Persze az ötlet, jó. De ésszerűbb lett volna akkor már a büfékocsi, mint régebben. Az erre a célra volt, ott nem számított a morzsázás. (Ha jól emlékszem akkor ott eltakarították)”
 • 8. buszsofőr 2012. június 14. 00:16
  „A buszt is el tudják intézni egy csomag szotyival, fagyival, széttaposott rágóval, kilötyögtetett üdítővel, pedig nálam ezeket titokban kajálják meg..”
 • 7. IkvaHírLACEE 2012. június 13. 23:44
  „A MÁV-START pont most szünteti meg az étkezőkocsikat kihasználatlanság miatt, az automatákból el fog fogyni a kaja? Minden esetre nekem tetszik a dolog, hajrá GYSEV :)”
 • 6. RickCartman 2012. június 13. 21:46
  „4."Nem ártana továbbá az osztrák utasoktól elvenni az ingyenes utazás lehetőségét, nem emlékszem, hogy valamit letettek kis hazánk asztalára"
  iskolában kellene tanítani: na, gyerekek, ez a demagógia! :-)

  jó ötlet az automata, szerintem nem lesz üres, ha cég, akivel szerződtek, komolyan veszi; ha mégis, lehet másik céggel szerződni
  még emlékszem azokra régi jó büfékocsikra, hosszú út alatt program volt oda elsétálni, enni-inni valamit, de az automatás megoldás is tetszik”
 • 5. miracle 2012. június 13. 20:22
  „éva67
  Már miért ne kéne vonatjegyet venniük?”
 • 4. éva67 2012. június 13. 19:34
  „Sajnos sürün kell Pestre utaznom. az IC vonatokon sokszor a mosdóban még viz sincs, kopottak, enyhén szólva mocskosak. Volt, hogy iszony
  ú hóség volt, máskor meg jég hideg. A jegyellenőrök semmit nem tudtak tenni. A returjegy kb 9,200 forint, talán ezért járna valami az utasnak?! Nem ártana továbbá az osztrák utasoktól elvenni az ingyenes utazás lehetőségét, nem emlékszem, hogy valamit letettek kis hazánk asztalára. Többször volt "szerencsém" ilyen kiránduló társasággal utazni. Átjönnek hozzánk, és innen mennek tovább. Nekik nem pénz az IC pótjegyet megvenni, vonatjegyet meg nem kell venniük. Az automaták nagyon fontosak.”
 • 3. kissferencné 2012. június 13. 19:13
  „Jaj de jóóóóóóóóó, kell is az utasok kényelmének:)) De ha kérhetem akkor a pontosságban is legyen valami változás pl magyőrből eleve majdnem 15 perc késésel indult a vonat, épp hogy kiér és már meg is áll,jo tudom nem minden nap van igy de én pont ma tapasztaltamtudom hogy SZEMBE JÖVÖ VONATOT BE KELL VÁRNI DE AKKOR IS BOSSZANTO”
 • 2. Pano 2012. június 13. 18:55
  „Arra azért kíváncsi leszek, hogy hányszor lesz üres az automata. Ott lesz, de csak dísznek :) De ne legyen igazam.”
 • 1. Kuvasz 2012. június 13. 16:19
  „Gratulálunk, sok jó példát kell mutatni és tenni az utasokért. Persze a tisztaság is fontos, bár különösebb okot panaszra itt sem látni. A Zagreb - Corvinus nemzetközi gyorsvonat első osztályú kocsijaiban a klima szinte elviselhetetlen hideget ad.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó utánpótlás: Egy ezüst, egy arany

Szép sikerrel fejezték be a 2011-2012-es évi NB II-es bajnokságot az SC Sopron U19-U17 A csapatai. Tovább olvasom