Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

GYSEV: Kevesebb legyen a vasúti baleset - Fotók

Tovább javítja vonalhálózatán a vasúti átjárók biztonságát a GYSEV . 1 milliárd forint jut erre.

A GYSEV Zrt. sikeresen pályázott a „Célzottan közlekedésbiztonságot javító fejlesztések" elnevezésű EU-s támogatású forrásra. A szakmai zsűri a beadott pályázatot támogatta és 982,6 millió forintot ítélt meg a projekt megvalósítására. A pályázatot 85%-ban az Európai Unió, 15%-ban a magyar állam finanszírozza.

Kevesebb legyen a vasúti baleset. Fotó: Magasi.


A pályázat keretében a GYSEV Zrt. vonalain 8 útátjáróban (5 Győr-Moson-Sopron, 3 Vas megyei helyszínen) a cég csapórudas félsorompókkal egészíti ki a fényjelzőket. Emellett 23 útátjáró sorompóinak fényjelzőiben az izzók cseréjét is elvégzik: a jobb láthatóságot biztosító LED elemekből felépített Légy Szem Reflektor optikákra.

További három helyszínen videó tanú kamerarendszert szerelnek fel, mely az esetleges rongálók azonosítását szolgálja.
Dávid Ilona, a cég elnök-vezérigazgatója az aláírás kapcsán azt hangsúlyozta: a GYSEV európai viszonylatban is biztonságos vasúttársaságnak számít.

„Vonalainkon 271 vasúti átjáró van, ezek közül 223 biztosított, fénysorompóval vagy csapórudas félsorompóval. Ez több mint 82 százalékos arány. Ennek ellenére nagyon fontosnak tartjuk, hogy tovább növeljük az átjárók biztonságát, ezért is pályáztunk a pályázati forrásokra. Ha ugyanis az eddiginél is több lesz vonalainkon a csapórudas sorompó, és messzebbről érzékelhető lesz a fénysorompók jelzése, meggyőződésem, hogy életeket menthetünk meg, családi tragédiákat előzhetünk meg" – mondta Dávid Ilona.

A pályázat keretében négy helyszínen telepítenek jármű diagnosztikai eszközöket, amelyek vasúti járművek menettulajdonságai nak figyelését szolgálják, ezáltal pedig súlyos kisiklásos baleseteket lehet megelőzni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl: A horvát csatlakozás történelmi jelentőségű

Firtl Mátyás mai napirend előtti felszólalásában Horvátország EU-csatlakozásának jelentőségét… Tovább olvasom