Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

GYSEV: 50 milliárd forintos fejlesztés

Mintegy ötvenmilliárd forintból fejleszti a GYSEV Zrt. a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalat. Az Európai Unió jóváhagyta a pályázatot.

Brüsszelben zöld utat kapott a GYSEV Zrt. vasútfejlesztési terve. A vasúttársaság még 2007 tavaszán kezdte el a hat éve kezelésbe és üzemeltetésre átvett Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítését magában foglaló, nagyjából 50 milliárd forint értékű beruházás előkészítését.

Az unió jóváhagyta a pályázatot, amelyet egy bejárás keretében pénteken jelentenek be. Sopronba várják Molnár Csabát, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert is.

A döntés értelmében elkezdődhet Sopronban a Kőszegi úton az aluljáró építése. A fejlesztés része a Szombathely–Szentgotthárd vonal teljes rekonstrukciója és villamosítása. Ezáltal a szerelvények a mostani 60–80 km/h helyett akár 120 km/h sebességgel is közlekedhetnek. Új, elektromos motorvonatok beszerzésére is sor kerül. Ötvenöt centiméter magasságú peronok épülnek, a nemzetközi tehervonatok számára pedig négy állomáson 750 méterrel meghosszabbítják a vágányokat.A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

 • 6. Intel 2009. szeptember 20. 09:21
  „5.
  Ha kampány beszédet akarsz akkor muattok Neked kedves barátom...

  Orbán nyilatkozata:

  Szerinte a kormányváltás az eredményeket is meg fogja hozni, és nem két-három év alatt, hanem hamarabb. Több lesz a munkalehetőség, csökkenni fog a vállalati csődök száma, meg fogják becsülni azokat, akik dolgoznak, a gyermekvállalást az állam is értéknek fogja tekinteni, a kórházakat is rendbe teszik, az iskolákat pedig nem bezárják, hanem megnyitják - sorolta. Utóbbival kapcsolatban hozzátette: még a legkisebb településen is lesz legalább alsó tagozat.

  Kérdés a miből???”
 • 5. 13.István 2009. szeptember 19. 22:28
  „A politika már megjelent, láttátok a képet ?
  Mennyit akarnak kampányra lenyúlni belőle ,Csaba királyfi ,”
 • 4. Intel 2009. szeptember 18. 19:33
  „Azért tisztán kell látni...
  Kiváncsi lesezek mennyi helyi vállalkozó részesül a munkából...
  Ne feledjük el Sopronban rengtg föld munkával foglalkozó cég van, akik már kezdhetnek is!”
 • 3. pulci 2009. szeptember 18. 17:20
  „Ez közös érdeke mindenkinek és mindenki aki érintett volt együtt dolgozott érte úgyhogy nem kell politikai oldalra húzni az egészet. Bízzunk és örüljünk hogy még akár idén is elkezdődhet az aluljáró építése reméljük minél előbb mert az építkezés úgyis legalább 2 évig fog tartani.”
 • 2. Intel 2009. szeptember 18. 17:14
  „Ez Sopron esetében nagyon jó hír, viszont ne feledjük, hogy ezta GySEV-nek köszönhető!
  Mágel pedig már kisajátítja magának!

  Mágel Úr!
  Mi van a szeméttel?”
 • 1. Sz.Beatrix1975 2009. szeptember 18. 12:36
  „Végre 1 jó hír is. Mármint, hogy nem ellopják, odaadják, végkielégítik, fizetik, hanem az emberek életét jobbá teszik. Gondolat: BKV! Hetek óta mást sem hallani, remélhetőleg a GYSEV nem jut ilyen csoda "szép" média áldozatává!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekszik Nagylózs lélekszáma

Nagylózs - Más kistelepülésekkel ellentétben Nagylózson egyre növekszik a népesség. Két éve még… Tovább olvasom