Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Gyorsforgalmi és elkerülő út is épülne Sopronnál

Az M85-ös gyorsforgalmi mellett Sopront egy délről elkerülő út is megépülne. Felújítanák a Piknik- és fertőrákosi strand felé vezető utat is.

A fertődi, kihelyezett kormányülésen ismételten felvetődött a Sopron, illetve a várossal kapcsolatos úthálózat fejlesztése. Csütörtökön a városházán Fodor Tamás polgármester és Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tartott egyeztetést. A megbeszélés után a fejleményekről sajtótájékoztatón számoltak be.

– Az M85-ös gyorsforgalmi út kapcsán kisebb változtatások történtek, így szeptemberre készül el terv szintjén a végleges nyomvonal – kezdte Fodor Tamás.

– Fontos, hogy Sopronnak ne csak nyugat-keleti, hanem észak-déli összeköttetése is legyen. Így szeretnénk elérni, hogy a Peresztegtől induló M9-es gyorsforgalmi út bekerüljön az Országos Területrendezési Tervbe. Az egyeztetésen szóba került a várost elkerülő másik út kérdése is. A jelenlegi elképzelések szerint a Bécsi út-Bánfalvi út- Egeredi út érintésével jelölik ki a nyomvonalat. A Terv utca felé pedig leágazás épül.

Fodor Tamás tovább fejlesztésekről is szól.

– A határon átnyúló úthálózatot is szeretnénk korszerűsíteni folytatta a polgármester. – A Fertő tó és térsége fontos turisztikai központ. Elengedhetetlen, hogy az ide vezető út is megfelelő állapotban legyen. Emellett, fontos a Páneurópai Piknik felé vezető út korszerűsítése is. A reményeink szerint a 2014-re, a huszonötödik évfordulóra elkészül a megerősített burkolat. A kormányzat célként tűzte ki a tó körbe kerékpározhatóságát is. A Balf és Fertőrákos közötti, hiányzó szakasz terveztetése már elkezdődött.

Völner Pár, aki a csütörtöki GYSEV vasutasnapon is rész vette részletezte: a fertőrákosi és a piknik park felé vezető út esetében a fejlesztést gyorsítja, ha azok állami fenntartásba kerülnek.

– 2015-ig elkészül a Csorna és Győr közötti M85-ös szakasza. Így a soproniak is gyorsabban juthatnak el például a fővárosba – folytatta. – Itt végéhez közeledik a kivitelező közbeszerzési pályázata. Ezt követően kezdődhetnek el az építési munkák.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végiglopták Sopron áruházait, rendőrök állították meg a nógrádi triót

Mintegy három óra alatt járta végig a város több nagyáruházát a tolvajbrigád. Ruhaneműket loptak. Tovább olvasom