Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győri úti csomópont: szegélykő az út közepéig

˝A kialakítás alatt álló Győri úti csomópont nincs jól átgondolva, mert nem számol a kuruc-dombi ingatlantulajdonosok közlekedési igényével˝ – mondta a Győri út egyik telephelyvezetője.

– Hihetetlen, hogy a Győri úti új csomópont kialakításánál az északi ingatlanok felé vezető út csatlakozásának közepéig nyúlik a leendő járdaszegély, amelynek alapjait már el is készítették – észrevételezte Horváth Ferenc telephely-tulajdonos. – Nekünk pár éve 16 méter széles területet kellett leadni az önkormányzatnak abból a célból, hogy ott majd rendes, a dombon fekvő házakig vezető út lesz. Ez a szegély most jócskán bezavar ebbe az elképzelésbe.

Mint azt a városházán megtudtuk, az önkormányzat beruházási tervében egyelőre nem szerepel a Győri útról a Kuruc-dombra vezető út megépítése. A tervező és a kivitelező cégnek sincs ilyen tervről tudomása.

Horváth Ferenc: ˝Ez a csomópont nincs jól átgondolva, mert nem számol az északi ingatlantulajdonosok közlekedési igényével.˝ Fotó: Magasi
Horváth Ferenc: ˝Ez a csomópont nincs jól átgondolva, mert nem számol az északi ingatlantulajdonosok közlekedési igényével.˝ Fotó: Magasi

– Mi a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott tervek szerint haladunk, ettől nem térhetünk el – mondta Varga József, a kivitelező cég vezetője. – Az autóbehajtó íve, a szegély gyakorlatilag a korábbi ívet követi. Két ingatlan kiszolgálását látja el, nincs köze a földes úthoz, amely a további fejlesztések alapja lehet.

Miklósi Attila közlekedési tervezőmérnök kifejtette, a rendezési terv érvényes szabályozási előírása szerint jártak el. A korszerűsítés annak apropóján zajlik, hogy a túloldalon egy bevásárlóközpont épül, s az önkormányzat városfejlesztési megállapodást kötött a céggel. Ugyanakkor az északi területek megközelíthetősége nem tartozott a tervezői feladatkörbe, miként a jelenlegi beruházáséba sem.

Olvasóink írták

 • 4. passátos 2010. április 18. 10:17
  „Ez annyira érdekes, hogy egy Soproni út Győrhöz tartozik és ők döntik el mi is a legjobb a városunknak!
  Mikor jön el az az idő, hogy mondjuk minket itt lakó városiakat is megkérdeznének arról mi is a véleményünk esetleg van e jó ötletünk!!!! Hát nekünk ez járja!!!”
 • 3. Kuvasz 2010. április 16. 19:19
  „Ja és még egy. Nézzétek meg az Aldi megközelíthetőségét. Ahelyett, hopgy a szervízutat folytatták volna az OBI után, a városból érkezőnek be kell menni a körforgalomba, és visszafordulva tud az áruház elé hajtani. Ehhez is rengeteg ész kellett.
  Ez is bizonyíthatja, hogy ne várjunk csodát.”
 • 2. Kuvasz 2010. április 16. 19:17
  „De jó lenne, ha valaki koordinálná az érdekeket, mielőtt egy ilyen fejlesztésbe belefognak. A baj csak az, ha valaki észrevételt tesz, arra vagy megsértődnek, vagy a javaslatát lesöprik. Ne várjunk csodát a vezetéstől, eddig sem leptek meg semmi gyakorlati jóval.”
 • 1. muskátli 2010. április 16. 18:47
  „Ez a kép most nem a ReifenRitz-böl van lefényképezve? Onnét mióta lehet eljutni a Kurucdombra? Nekem ez még fel sem tünt. Közben még van vasúti sin is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Critical Mass Sopronban - a kerékpározás népszerűsítéséért

Sopron hivatalosan első alkalommal csatlakozik a Critical Mass megmozduláshoz. A résztvevők… Tovább olvasom