Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Gyermekotthonok alapítója

Böjte Csaba ferences atya egy évtizede fogadta be az első árvákat a dévai kolostorba.
A Soproni Lions Club és a dévai Szent Ferenc Alapítvány együttműködési szerződését hosszabbították meg ünnepélyes keretek között szerdán a Berzsenyi-líceumban. Az alapító, Böjte Csaba szerzetes előadását követően hat dévai növendék népdalokat adott elő.


Árvák menedéke

Böjte Csaba ferences atya egy évtizede fogadta be az első árvákat a dévai kolostorba, ahol azóta több száz nyomorból kiemelt gyermek lelt menedékre. Gyermekmentő missziója segítségével mára nyolc gyermekvédelmi központban ötszáz gyermek talált otthonra. – Gyümölcsöző az együttműködés a magyarországi adományozókkal, így újabb két központ építése is elindulhatott – meséli az atya a dévai lányok gyűrűjében.

Csángó iskolát tervez

– Legújabb tervünk, hogy a legmostohább sorsú magyar közösségnek, a moldvai csángóknak alapítunk iskolát. Rekecsenyben már vettünk 15 hektár földet, és a nyolcvanezres csángó közösségnek szolgálatára egy 12 osztályos iskolát építünk kollégiummal, műhelyekkel, szakiskolákkal.
A Soproni Lions Club 2002 májusában kötött együttműködési szerződést a dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal.  A klub az elmúlt három éven a szerződésben vállalt évi háromszázezer helyett évi félmillió forinttal támogatta jótékonysági akciói révén az alapítványt.

Segít a Lions Club

– Ezen túlmenően nyaranta a dévai árvaház tíz növendékét kéthetes ingyenes üdültetésre fogadtuk Sopronban – mondta el Bunyevácz Róbert, a Lions Club soros elnöke. – A kirándulások, közös programok révén igazán élő kapcsolat alakult ki köztünk, idén nyáron ismét várjuk a gyerekeket.

 A szerződés hároméves meghosszabbításának aláírását követően a Lions Club átadta ez évi támogatását, majd a dévai gyermekek műsorára került sor a rendezvényt ingyenesen befogadó Berzsenyi-líceumban. Az est látogatóinak önkéntes adományait a Szent Ferenc Alapítvány a  moldvai csángó magyar nyelvű iskola felépítésére fordítja.
A 15 éves Soproni Lions Club következő rendezvénye május 28-án este a hagyományos Jótékonysági bál lesz. Bevételének egy részét a dévai árvák megsegítésére fordítják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén emelkedhet a víz díja

Sopronban a Kossuth utcában, a most létesülő körforgalom csatlakozásánál a főgyűjtő tehermentesítése érdekében új szennyvízcsatorna építése zajlik. A vízvezeték-hálózat rekonstrukciójának felgyorsítása érdekében valószínűleg még ebben az évben emelik a víz fogyasztói díját. Ennek mértékére vonatkozóan – információink szerint – már zajlanak a számítások.  Tovább olvasom