Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Gyermekkézben a város kulcsa

Sopron - Öt napon keresztül gyermekek „uralkodnak" Sopronban. A gyermekfesztiválra az ország különböző részeiről és a határon túlról is érkeztek fiatalok. A polgármestertől jelképesen tegnap vették át a város kulcsát.
A 18. Nemzetközi Gyermekfesztiválra négyszáz diák érkezett Sopronba, a hazaiak mellett Erdélyből és a Felvidékről is jöttek csoportok. A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete a tavaszi szünetre időzítette a rendezvényt, amelyen a részt vevő általános iskolások játékos formában ismerkedhetnek meg a különböző nemzetek kultúráival és a rendezvénynek otthont adó várossal, idén Sopronnal. Az időjárás is a kegyeibe fogadta a rendezvényt, a tegnapi programokat is verőfényes napsütésben tartották.

Délután kettőkor megtelt élettel a Deák tér, a gyereksereg elfoglalta a multifunkciós épület előtti placcot és a lépcsőket.

A város kulcsát csütörtök este vették át a gyerekek a polgármestertől.
A város kulcsát csütörtök este vették át a gyerekek a polgármestertől.

A Tóth Antal-iskola fiataljainak tánca után Izabella királynő vezényszavára megkezdődött az akadályverseny, melynek során a gyerekek felfedezték a körülöttük lévő világot. Este fáklyás menetben a Fő térre vonultak, ahol Fodor Tamás polgármester hivatalosan is megnyitotta a fesztivált és átadta a kicsiknek a város kulcsát.


– Jól érzem magam, Sopronban még sosem jártam – lelkendezett Farkas Rebeka, a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium ötödikese. – Bár kicsit nagyobb a nyüzsgés, mint otthon, de ez kifejezetten jó, tetszik a város. Egyetlen dolog furcsa, hogy itt mindenki magyarul beszél.


Ma fakultatív napot tartanak. A számtalan lehetőség közül kedvük szerint választhatnak a résztvevők. Az uszodában könnyűbúvár-bemutató és vízilabdameccs lesz, soproni városnézés várja őket, de falat is mászhatnak. Buszok indulnak az ausztriai meseparkba, valamint Fraknó várához, de lehet sétahajózni is.

A Tóth Antal-iskola diákjainak tánca után izgalmas játék kezdődött a Deák téren a gyermekfesztivál vendégeinek részvételével. Fotók: Magasi
A Tóth Antal-iskola diákjainak tánca után izgalmas játék kezdődött a Deák téren a gyermekfesztivál vendégeinek részvételével. Fotók: Magasi

Szombaton délelőtt 10 órakor a rendezvény fő helyszínén, a Gyermek- és Ifjúsági Központban kezdődik a kavalkád, melyen bárki részt vehet. A vendégek itt mutatják be azt a produkciót, amivel a 18. Nemzetközi Gyermekfesztivál közönségének készültek. A változatos játékok és előadások mellett kézművesek is várják az érdeklődőket. A fiatalok vasárnap délelőtt búcsúznak el egymástól és Soprontól.

A szervezők a gyerekeket elkísérő szülőkre is gondoltak, akiknek a szállodák közreműködésével kétéjszakás Tavaszi Sopron-csomagot kínálnak, sörtúrával és fakultatív kirándulásokkal színesítve.

Olvasóink írták

 • 3. Fru 2009. április 15. 11:05
  „Szuper volt a feszti ismét. Immár 4. alkalommal vettünk részt egy gyerekcsoporttal. A gyerekek imádták minden percét és mi felnőtt csoportkísérők is élveztük a programokat! Hálás köszönet minden rendezőnek és szervezőnek és Sopron városának, hogy helyet adott ennek a nagyszabású rendezvénynek.
  A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete megint kitett magáért. Az egyesület vezetőinek gratulálunk a színvonalas rendezvényhez. Jövőre találkozunk ismét!

  Üdv: Kökörcsin csapat Dunaszentpál”
 • 2. hozsuzs 2009. április 11. 17:28
  „de jóóó!”
 • 1. jucuska40 2009. április 11. 10:35
  „Végre egy kis élet a városban:) Jó kis programok ..reméljük gazdag tapasztalattal térnek haza és hírül viszik Sopron jóhírét és programjait! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csecsemőgondozó fiatalok

Sopron - A Magyar Vöröskereszt Soproni Területi Szervezete a napokban tartotta az ifjúsági… Tovább olvasom