Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Gyerekekre gondolt a születésnapján

A soproni származású, 1956 óta Svájcban élő Schenk Aurélia és svájci férje száz-százezer forintos támogatásban részesített három helyi gyermekintézményt.


Újabb jótevő bukkant fel a városban: a svájci állampolgárságú, egykori soproni Schenk Aurélia és genfi építészmérnök férje, Francis úgy döntött, hogy a férfi 80. születésnapját Magyarországon (is) megünneplik. Huszonöt tagú társaság érkezett Sopronba Svájcból, továbbá a helybéli rokonok is elhalmozták jókívánságokkal az ünnepeltet. Ajándékként viszont a házaspár mások megajándékozását kérte.

– Nem kis fejtörést okozott nekem, hogy mivel kedveskedjünk a férjemnek születésnapján – kezdte Schenk Aurélia, aki 1956-ban telepedett le Svájcban. – Huszonkilenc éve vagyunk házasok, és mindenünk megvan. Ekkor gondoltunk arra, hogy a születésnapi ünnepség résztvevőitől pénzt kalapozunk össze, azt pedig jótékony célra fordítjuk. Az összegyűlt több százezer forinttal a tarsolyunkban felhívtunk néhány gyermekintézményt, nincs-e szükségük valamire. A megkeresett Doborjáni-iskola, valamint a Halász és a Dózsa György utcai óvoda örömmel elfogadta a felajánlást.

Schenk Aurélia és svájci férje mások megsegítésére gondolt a férfi 80. születésnapja alkalmából a gyerekek nagy örömére.
Schenk Aurélia és svájci férje mások megsegítésére gondolt a férfi 80. születésnapja alkalmából a gyerekek nagy örömére.


Száz-százezer forintos csomagot állítottunk össze olyan dolgokból, amelyeknek hasznát veszik a gyerekek: játékok, írószerek, könyvek és így tovább. Az intézmények kiválasztásában a család segített, hiszen keresztfiam felesége és az egyik unokahúgom is óvodában dolgozik. Az előzményről tudni kell, hogy a férjem nemrég súlyos betegségből épült fel. Azóta tudjuk, nincs nagyobb kincs az egészségnél. S a testi egészségnek akkor örvend igazán az ember, ha lélekben is hozzátesz ehhez az állapothoz valamit, például jót tesz másokkal...
A megkeresett Doborjáni-iskola, valamint a Halász és a Dózsa György utcai óvoda örömmel elfogadta a felajánlást.

A svájci házaspár nemes ügynek tartja hazánk jó hírének külföldön való terjesztését. A mostani találkozón a svájci társaság nemcsak Sopronba, hanem Sárvárra és Tihanyba is ellátogatott. A jótevők közölték: karitatív akciójukat folytatni fogják...

Olvasóink írták

 • 3. Ágica2 2010. augusztus 27. 15:35
  „Köszönjük szépen az iskola és óvodák nevében is!!!
  Még hosszú boldog éveket kivánok a házaspárnak!!”
 • 2. Magyarka1 2010. augusztus 26. 07:30
  „Boldog születésnapot!
  Minden évben szeretettel várjuk az ünneplőket!”
 • 1. jucuska40 2010. augusztus 25. 20:19
  „Köszönjük..igy ismretlenül is :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áradás után - Kelemen János visszaköltözhetett

A répcevisi Kelemen János a napokban költözhetett vissza a házába. A Pákác patak, még idén tavasszal… Tovább olvasom