Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 11°C Még több cikk.

Gyerekeket kellett kimenteni a Fertő tóból, mert nem működött a viharjelzés

12-14 éves gyerekeket kellett menteni kenukból, kajakokból úgy, hogy semmiféle (egyébként kötelező) mentőfelszerelés nem volt náluk.
Vasárnap többeknek nem sikerült észrevenni, hogy egy viharfelhő közeledik a Fertő tó fölé - osztotta meg Facebook oldalán a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízipolgárőrség.

A felhő képződés már délelőtt 11 órakor látható volt és az is, hogy nem kis vihar várható belőle. Ennek ellenére 12-14 éves gyerekeket kellett menteni kenukból, kajakokból úgy, hogy semmiféle (egyébként kötelező) mentőfelszerelés nem volt náluk. Az utolsó kísérőjük már evezni sem tudott, csak forgatta a szél vízen, amikor már a szakadó esőben és a viharban visszaértek hozzá a Vízipolgárőrség emberei a nádas szélére a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség mentő motorosának biztosítása mellett.

A bajba jutottak csak részben tehetők felelőssé, mivel az Osztrák oldalról vezérelt viharjelzést azon a napon "elfelejtették" bekapcsolni - tudatta a Vízipolgárőrség.
Amikor a Mörbisch vízi színpad melletti jelzőfény már a közvetlen viharveszélyt jelezte, a Fertőrákosi öbölben levő lámpát még csak be sem kapcsolták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két motoros is balesetet szenvedett egy autós felelőtlen előzése miatt

Két motoros is balesetet szenvedett egy autós felelőtlen előzése miatt
Az egyik motor utasa életveszélyesen megsérült, annak vezetője súlyos sérüléseket szenvedett. Tovább olvasom