Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Gyerekek, irány a barlang! Indul a szezon a Fertőrákosi Kőfejtőben

Az idei szezon több rendhagyó programot is tartogat.
A témapark és tanösvény március 25-től ismét látogatható, az idei szezon több rendhagyó programot is tartogat.

A nyitó hétvégén csoportos vezetésekkel várják a látogatókat a kőfejtőben: a „Barlangoló" névre keresztelt, tavaly is népszerűnek bizonyult program szombaton és vasárnap is 11 és 15 órakor indul. A vezetésen a Fertő-táj növény- és állatvilágát ismertető tanösvényen valamint a barlang kőbányászati, kőzettani és őslénytani múltját bemutató témaparkban kalauzolják végig az érdeklődőket.

„Barlangolásra" rendszeresen lesz alkalom az idei szezonban is: minden héten, szerdánként 11 és 15 órakor indulnak a csoportok. A vezetésekre a létszámkorlát miatt előzetes bejelentkezés szükséges, a kofejtoinfo@prokultura.hu e-mail címen.A vezetések mellett több rendhagyó eseménynek is helyet ad a kőfejtő idén: húsvét hétvégéjére, április 15. és 17. között gyermekprogramokkal készülnek a szervezők, május 27-én, gyereknap alkalmából pedig A dzsungel könyve népszerű szereplőivel lehet majd „Barlangolni". Pünkösdkor, június 3-án és 4-én népi játékok és bábszínház, a június 24-re eső nyári napforduló éjszakáján pedig komolyzenével kísért csillagászati ismertető várja az érdeklődőket. Június 25-én ismét gyerekprogramok valamint népzenei és néptánc műsor lesz, és előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a szezont egy nagyszabású koncert zárja szeptember 30-án: a tervek szerint az amerikai jazz gitáros, Stanley Jordan lép majd fel, a világ egyik legjobb dobosának tartott, lövői születésű Horváth Kornéllal valamint a kiváló gitáros, énekes ütőhangszeres és zeneszerző Alegre Correa-val és Dörnyei Gábor dobossal.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Témaparkban tavaly közel 33.000-en jártak. A látogatók 10 %-a külföldről érkezett: legtöbben Ausztriából és Németországból, de szlovák, olasz, lengyel, japán, angol vendégek is voltak.

A Barlangszínházban június 15-én indul az évad, a Soproni Petőfi Színház Aida című musicalével. Szeptember végéig összesen 32 előadásnapon, 17 féle produkciót láthat a közönség.

További információ a www.barlangszinhaz.hu oldalon található.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 éves fiú tűnt el Hegykőről - Látta? Mutatjuk fotón!

14 éves fiú tűnt el Hegykőről - Látta? Mutatjuk fotón!
A fiú 150 centiméter magas, vékony testalkatú. Haja rövid, barna színű. Tovább olvasom