Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Graffiti és Kosztolányi a vizsgán

A soproni és környékbeli középfokú intézményekből 158 diák vállalta, hogy egyes tantárgyakból őszi érettségit tesz.

Hétfőn kezdődött az írásbeli, a szóbelire november második felében kerül sor.

A Vas-Villa’-ban hétfőn megkezdődtek az őszi érettségik.

– A fertődi Porpáczy szakképző iskolában levelező tagozaton tanulok, s most érkezett el az idő, hogy magyar nyelv és irodalomból letegyem a még hiányzó érettségim – fogalmazott Heiner Ernő, a Győrben dolgozó, 23 éves sarródi fiatalember.

– Annak idején ugyanis nekem ez nem sikerült, de soha nem adtam fel a gondolatot, hogy leérettségizzek belőle. Időközben dolgozni mentem, s munka mellett tanultam. A mostani érettségin nemcsak műelemzés szerepelt, de egy graffitiről szóló újságcikkel kapcsolatban is tettek fel kérdéseket. Jómagam egy Kosztolányi-művet választottam. Úgy érzem, az esszém is sikerült. Idővel, ha tehetem, informatikán szeretnék tovább tanulni.

Az őszi érettségin tizennégyen oldották meg Sopronban a magyar nyelv és irodalom írásbeli feladatait. Fotó: Magasi
Az őszi érettségin tizennégyen oldották meg Sopronban a magyar nyelv és irodalom írásbeli feladatait. Fotó: Magasi

– A kétszintű érettségi rendszer két vizsgaidőszakot határoz meg, tavaszit és őszit. Ez utóbbi kezdődött el hétfőn intézményünkben, amelyben a soproni és környékbeli középfokú iskolák diákjai tanulnak, ez alkalommal összesen 158-an mérethetik meg tudásukat. A tavaly őszi vizsgán 89-en voltak – mondta érdeklődésünkre Bokor Ákos, a Vas-Villa’ igazgatóhelyettese. – Valamennyi (rendes, előrehozott, ismétlő, javító, pótló és a kiegészítő érettségi) vizsgatípus képviselőit megtaláljuk a diákok között. A jelentkezés feltétele, hogy az adott iskola igazolja, a tantervet teljesítették, s az őszi érettségit vállaló előzőleg osztályzatot kapjon a bizonyítványába az adott tantárgyból. Az írásbeli vizsgaidőszak október 30-ig tart. A tanulók a magyar nyelv és irodalom mellett a következő napokban matematikából, földrajzból, történelemből, idegen nyelvekből, kémiából, mozgókép és médiából, informatikából és művészettörténetből fognak vizsgázni. Akadnak közöttük olyanok, akik több tantárgyból szerzik meg az előrehozott érettségit. A szóbeli november második felében kezdődik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Eszter Sopron Szépe

Megválasztották a Miss WFS-Sopron Szépét, a korona Németh Eszter fejére került. Tovább olvasom