Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

GPS-re tölthető le a biciklitúra útvonala

Kubinszky András soproni építész a Fertő tó és a Balaton között biztonságos kerékpáros-összeköttetést ötlött ki.

Kubinszky András építész nagy rajongója a sportoknak: télen sífutással tölti szabadidejét, nyáron gyakran veszi elő kerékpárját. – Munkám során alaposan megismertem a Dunántúl útvonalait. Három éve jutott eszembe, hogy a biciklisek számára a Fertő tavi kerékpárútról – Fertődtől egészen Keszthelyig – huszonöt települést érintő balatoni útvonalat lehetne összeállítani – mondta az előzményekről Kubinszky András.

– Az út ugyanis már most adott, méghozzá olyan alsórendű mellékutak egymásra fűzésével, amelyek közúti forgalma viszonylag csekély, így a kerékpározás biztonságosnak tekinthető. Ráadásul az út sík terepen vezet, csak néhány helyen kell kisebb emelkedőkkel számolni. A százhuszonhat kilométeres útvonalon a kis forgalom miatt viszont szállás és étterem csak Répcelakon és Celldömölkön található.

Kubinszky András alsórendű mellékutakon javasolja a Fertő–Balaton közötti biztonságos kerékpározást.
Kubinszky András alsórendű mellékutakon javasolja a Fertő–Balaton közötti biztonságos kerékpározást.


A Vas Megyei Kerékpáros Szövetséggel és a keszthelyi Tourinform-irodával karöltve, első lépésként elértük, hogy a www.holkerekparozzak.hu honlapon megjelent az útvonal GPS-re is letölthető térképe. Második lépésként szeretnénk kitáblázni a 126 kilométeres távot, valamint öt kilométerenként esőbeállót létesíteni.

A költségek fedezetére a soproni Fáber Egyesület pályázatot nyújt be a Vas megyei-ekkel együttműködve. Célunk, hogy a későbbiekben az egész útvonalon önálló kerékpárút valósuljon meg, de ez már milliárdos nagyságrendű feladat. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl sok az ózon Sopronban, ha lehet, ne használják az autót!

Az ózon egészségügyi hatásai a következők: rövid idő alatt is irritálja a szemet, az orr- és… Tovább olvasom