Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Gimesi Szabolcs visszalép

Eltérő stratégiával, de készülnek négyéves munkájára és szerepére a soproni ellenzékiek, azaz a Szövetség Sopronért Egyesület és a Polgári Összefogás színeiben a testületbe jutott képviselői csoportok. Közben dr. Gimesi Szabolcs volt polgármester képviselői mandátumáról való lemondását fogalmazza.
dr. Gimesi Szabolcs
– Nem szívesen használjuk az ellenzéki kifejezést – szögezi le Havas András, a Fidesz-MPP soproni elnöke. Véleményük szerint ugyanis nem lehet ugyanazt a besorolást használni az önkormányzatoknál, mint a parlamentben. – Tény, hogy nem leszünk a városvezetésben, ennek ellenére nem akarjuk, hogy szerepünket a negatív tartalommal is bíró „ellenzékiség" határozza meg.

Mi is a város érdekében dolgozunk – mondja Havas András, akitől megtudtuk, szeretnének rátermett, felkészült embereket delegálni a külsős bizottsági helyekre, valamint az önkormányzati társaságok igazgatóságaiba és felügyelő bizottságaiba. Minderről egyelőre csak előkészítő megbeszélések folytak, de a Polgári Összefogás már felállította hivatalos tárgyaló delegációját. A képviselő-testület november 4-i alakuló ülése előtt frakciójuk alakuló ülését is megtartják. Ott kerül sor a képviselőcsoport vezetőjének megválasztására is.
A Polgári Összefogás színeiben a listáról bejutott képviselők körében egyébként nem lesz személyi változás – mondta el Havas András.

Konstruktív önállóság
A Szövetség Sopronért Egyesület elnöke, dr. Szekeres Csaba is a város érdekét tartja stratégiájuk elsődleges szempontjának. Mint megtudtuk, esetükben változás lesz a listán szereplők sorrendjében: dr. Gimesi Szabolcs visszalép, helyére Farkas Gábor kerül. Ennek közlését Szekeres Csaba a volt polgármesterre bízta, azt viszont elmondta, a bizottsági helyekről folynak a tárgyalások. A számarányokat figyelembe véve a Szövetség Sopronért Egyesület egy bizottsági elnöki poszttal is számol.
A testületi munka stílusában és a kommunikációjában szeretnének majd újítani, ugyanakkor megőrzik függetlenségüket. Jelszavuk a konstruktív önállóság.

A közélettől nem búcsúzik
Dr. Gimesi Szabolcsot éppen képviselői mandátumáról való lemondó nyilatkozata fogalmazása közben értük utol otthonában. – Igen, visszalépek – erősítette meg Sopron volt polgármestere információnkat.
– Azért akartam bekerülni a testületbe, hogy ha Szekeres Csaba nyer, ott lehessek mellette, de nem így történt. A másik ok, amiért így döntöttem az az, hogy annyiszor elhangzott már, a Globex-ügy szereplői vonuljanak vissza a politikától. Nos, a testülettől búcsút veszek, bár a közélettől nem. Így a frakció mozgástere is szabadabb – nyilatkozta lapunknak dr. Gi mesi Szabolcs. A volt polgármester érdeklődésünkre elmondta azt is, csalódást nem okozott számára a választások végeredménye, meglepetést azonban igen. „Azt sajnálom, hogy az emberek pártokra szavaztak, nem pedig emberekre" – mondta el, s példaként saját esetét hozta fel, ahol a győztes szocialista képviselő mögött egy viszonylag ismeretlen fiatalember lett a megmérettetésben a második, míg a várost nyolc éven át vezető dr. Gimesi Szabolcs a harmadik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják Veronikát

Csigi Krisztina – bár sohasem felejtik el azt az éjszakát, amikor Krisztinát brutálisan… Tovább olvasom