Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 6°C | 17°C Még több cikk.

Gázpisztolyokat, viperákat is lefoglaltak a soproni rendőrök

Gáz- és riasztópisztolyt, szöges baseballütőt, fémbokszert, elektromos sokkolót, ólmosbotot is lefoglaltak már idén a rendőrkapitányság járőrei.

Ebben az évben 17 ember ellen indult szabálysértési eljárás.

– Az elmúlt esztendőben huszonhárom esetben foglaltunk le összesen huszonnyolc, a közbiztonságra veszélyes eszközt a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén. Idén már tizenhét esetnél tartunk – közölte Dobsa János hadnagy, a kapitányság szabálysértési csoportjának vezetője. – Ezek során tizenhét tárgyat – közte viperát, sokkolót, gumibotot, szögekkel kirakott, illetve ˝sima˝ baseballütőt, bozótvágó és rugós kést, gáz- és riasztópisztolyokat vagy petárdát – rakhattunk a páncélszekrénybe. Mindezeket közterületen ˝gyűjtöttük˝ be hol egy-egy csetepaté megfékezése közben, hol járművek rutinszerű ellenőrzésekor, hol pedig lakossági bejelentésre. Akadt olyan osztrák autós, aki ittasan vezetett, de lebukott, s a kocsiban ráadásul riasztófegyvert is tartott magánál. Egy másik osztrák állampolgár nagyméretű bicskával fenyegette meg közterületen egykori szállásadóját, ellene is szabálysértési eljárást indítottunk közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklásáért.

Lefoglalt, a közbiztonságra veszélyes eszközöket mutat Dobsa János. A fegyverek a lefoglalás és elkobzás után nem sokkal Győrbe kerülnek, ahol azokat megsemmisítik. Fotó: Magasi
Lefoglalt, a közbiztonságra veszélyes eszközöket mutat Dobsa János. A fegyverek a lefoglalás és elkobzás után nem sokkal Győrbe kerülnek, ahol azokat megsemmisítik. Fotó: Magasi

– Talán kevesen tudják, hogy riasztó- vagy gázfegyvert is csak odahaza szabad tartani, közterületre azt tilos kivinni – folytatta Dobsa János, aki részletezte: közbiztonságra veszélyes eszközök engedély nélküli tárolása, szállítása, közterületen való birtoklása szabálysértési kategória, s maximum ötvenezer forint bírság szabható ki emiatt. A kapitányságon átlagosan harmincezer forint a kirótt bírság. Voltak, akik kifogással éltek, ám a bíróság minden egyes esetben a rendőrségnek adott igazat. Ha valaki nem hajlandó fizetni, a bírságot adók módjára hajtják be. Végső esetben elzárást kaphat az illető.

Olvasóink írták

 • 4. 983 2010. május 08. 11:06
  „Na, most már, miután osztrákéknál magyar bűnözés van állítólag és vissza szeretnék állítani a határőrséget, továbbá járőröztetik őket a határ környékén lehallgatókkal meg fene tudja miféle kütyükkel, továbbá egy időben divat volt kiírni mindenféle áruházakra, h "magyar ne lopj", lehetne őket a határon mindjárt "osztrákok tegyék ki a fegyvereiket" címszóval és alkoholszondával fogadni. Tuti meglepődnének!

  Itt a cikk:
  http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20100423_hatarkar_ausztria_magyarorszag”
 • 3. naposcsibe 2010. április 29. 12:50
  „Kedves János csak meg ne vágd magad azzal a hatalmas, éles tárggyal!!Nem áll jól a kezedbe!
  Mostanába sokat látlak az újság hasábjain,igazi CELEB lett belőled!!
  Gratula”
 • 2. muskátli 2010. április 29. 12:45
  „""""Akadt olyan osztrák autós, aki ittasan vezetett"""--- mintha ez csak osztrák lehetne, a magyarokat nem sorolta fel a hadnagy úr. Ez a cikk úgy hangzik, mintha csak az osztrákok követnének el szabálytalanságokat. A magyarokra ez abszolúdt nem jellemzö. Itt mindenki törvénytisztelö!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????”
 • 1. gnesenau 2010. április 29. 12:19
  „Efy apró megjegyzést szeretnék csak fűzni a cikkhez. A gáz-riasztófegyvereket törvény szerint lehet viselni közterületen is, rejtve ha a helyi rendőrségen igénylünk fegyverünkhöz viselési engedélyt (kb. 2000 HUF). Hiszen annak az önvédelmi eszköznek mihaszna van, amit nem hordhatunk magunknál. Amikre a hadnagy úr célzott azok a muzeális jellegű gumilövedékes eszközök, amik valóban nem viselhetők közterületen csak otthon használhatók.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelőtték a kutyáját a vadászok - a gazda szerint szándékosan

Lövő - Szándékosan lőtték le tanyája mellett egyik nagy testű kuvasz kutyáját a vadászok, állítja… Tovább olvasom