Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Gazos zöldjeink Sopronban - fotó

Az Ikva Áruház előtti zöldterületen több a zöld, mint kellene.
Szépérzékű olvasónk fotózta le a belvároshoz tartozó, volt Ikva Áruház előtti zöldterületet, amelynek sajátossága, hogy több a zöld, mint kellene. No és a jellege sem ide való. Magyarul: nagyra nőtt a gaz, nagyon nagyra...Azonban nemcsak innen jött panasz.

A Washington park közelében lakók azzal keresték meg szerkesztőségünket, hogy a korábban békés, a szobor körül virágosított, hűsölésre csábító zöld sziget elhanyagolt. A virágok tönkrementek, a fű gazos, de a legnagyobb problémát a kutyások jelentik, akiknek jelenléte lépten-nyomon bántón szembeötlő. Nem lehet leengedni a gyerekeket, nem ülnek már ki az idősebbek, mert az egész park egy nagy kutyavizelde lett – fogalmazott egy olvasónk.

Nagyra nőtt gaz a volt Ikva áruháznál. Naponta több ezren mennek el mellette
A panaszokat a Sopron Holdinghoz továbbítottuk...– Az Ikva áruház környékének rendben tartása, takarítása, fűnyírása a tulajdonos feladata, nem közterület, vagyis nem a holding kezelésébe tartozik – tisztáztuk az első kérdést.

A Washington parkban és környékén folyamatosan végezzük a fűnyírást, a közterület, zöldfelület takarítását. A kutyaürülékkel kapcsolatban sokszor kértük a tulajdonosokat, hogy szedjék fel kedvencük után, amit az otthagy, s amit a kihelyezett közterületi hulladékgyűjtőkbe be lehet dobni, de sajnos a kérés nem hatásos. A polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának van lehetősége a kutyásokkal szemben mint hatóság fellépni

– tudatta a holding, ahol az olvasói felvetéshez csatlakozva még arra is felhívták a figyelmet, hogy az egykori Baumax területe évek óta gondozatlanul áll. Magántulajdonban van, a városba bevezető főútvonal mellett helyezkedik el, karbantartása évek óta visszatérő probléma.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerep után rendez a soproni tinédzser

Heim Vilmos soproni tinédzser rövidfilmmel mutatkozhatott be a Szegeden rendezett 2. Zsigmond Vilmos… Tovább olvasom