Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

G. Szabó Judit emlékére

˝Meséltél, miként lettél mérnökemberből a gyerekek és gyermeklelkű felnőttek kedvenc írónője. Meséltél a pöttyös könyvek születéséről.˝Kedves Judit!

Tudom, hogy még az utolsó pillanatban is mosolyogtál... Pedig nem voltam ott, ahogy az utóbbi hetekben sem. Szégyellem. De tudom, Te csak finoman sóhajtanál, és mondanád: ˝Kisbarátném, az a lényeg: hogy Te jól legyél…˝

És Te hogy voltál? Éltél a kis soproni erdei mesebeli házikódban évek óta, és lassan már nem is tudtál kimozdulni: kegyetlen fájdalmak gyötörtek, de észrevehetetlenül viselted. Ültél a kis gépednél, és napról napra születtek az újabb kalandos történetek. A titokzatos Madárijesztő-házról, a Különös szigetről, és ezernyi ˝gészabójuditos˝ csodáról. És meséltél, amikor valaki meglátogatott. Ezek voltak az ünnepnapjaid. Meséltél, miként lettél mérnökemberből a gyerekek és gyermeklelkű felnőttek kedvenc írónője. Meséltél a pöttyös könyvek születéséről, arról, hogy milyen odaadással nevelted párod ikerlányait. Milyen űrt hagyott maga után az elvesztése. Ám ezt is derűsen fogtad fel: a magány újabb alkotó korszakot szült: nyolcvanévesen elképesztő energiával írtál, szerettél, törődtél…

Hiányzol… Most megyek és előveszem a kedvencemet: a Hárman a szekrény tetejént. Mindent köszönök! Most már a kislányom nevében is!

                                                                                 Köves AndreaG. Szabó Judit írónő Sopronban született és itt hunyt el 2010. március 17-én, életének 85. évében. 1944-ben szerezte tanítói oklevelét. Tanult a Képzőművészeti Főiskolán, a Közgazdasági Egyetemen és a Műszaki Egyetemen. 1970-től szabadfoglalkozású író, humoros, ifjúsági műveket írt.

Olvasóink írták

  • 2. RábaViktor 2010. március 20. 11:06
    „Drága Jucika!
    Lányaink már nagyok, de köszönjük a sok-sok szépet amivel gazdagította lelküket! Nyugodjék békében!”
  • 1. blanyiza 2010. március 19. 18:07
    „Szegény Juci néni! Nyugodjék békében!Olyan jókat lehetett vele beszélgetni és mindig örült, ha meglátogatta valaki....nem tudom hogy fogom kibírni újabb pöttyös könyvek nélkül.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék hírek Sopronból: füveztek a fiatalok, hamis okmánnyal a lengyel

Három fiatal marihuánát fogyasztott, míg egy lengyel állampolgárt hamis okmányokkal buktattak le a… Tovább olvasom