Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Fórum az egyenlő esélyekért

A fogyatékosok nem segítséget, hanem önrendelkezést szeretnének. Van előrelépés, de még mindig távol vagyunk az egyenlő esélyektől – állítják a szakemberek és az érintettek.

December 31-én lejár a nevelési-oktatási, valamint az egészségügyi és szociális intézmények akadálymentesítésének törvényi határideje. A Sopron és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ Támogató Szolgálata és az érintettek ezért is igyekeznek még hatékonyabban felhívni magukra és nehézségeikre a figyelmet. – Rengeteg dologhoz nincs szükség pénzre – összegezte az elmúlt évek tapasztalatát a Kisalföldnek Palotai Rita, a szolgálat vezetője. – Nincs költsége például annak, hogy fogyatékos emberek és elkötelezett szakemberek egy közösségként járjanak körbe különböző problémákat, és találjanak bárki számára elfogadható megoldásokat. A fizikai akadálymentesítés például nem csupán a mozgáskorlátozottak számára jelent könnyebbséget, hanem az időseknek, a babakocsival és topogó kisgyerekekkel közlekedőknek vagy az átmenetileg gipszbe kényszerülteknek is.

A szolgálat számon tartja és igyekszik megoldást találni a kérésekre: a vakok és gyengénlátók a kiálló rudak, oszlopok, lépcsők sárga színűre festését szeretnék, a kerekes székesek a túl meredek járdaszegélyekre panaszkodnak. Önkéntesek már vannak a festés elvégzésére. Ahogy annak bizonyítására is akad sérült és ép vállalkozó is, hogy még mindig milyen nehéz kerekes székkel közlekedni Sopronban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy pajta Nemeskéren - galéria

Egyelőre ismeretlen okból lángra kapott egy pajta Nemeskéren a Fő utácban, s vele együtt két… Tovább olvasom