Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Fórum a hatékonyabb hajléktalanellátásért

A soproni Szociális Szolgáltató Intézmény hívta beszélgetésre a szakma képviselőit és a civileket csütörtökön az egyetem Benedek-karának előadótermébe, ahol a fókuszban a hajléktalanellátáshoz kapcsolódó kérdések voltak.

Haász Sándor, a Szociális Szolgáltató Intézmény igazgatója a program házigazdájaként elmondta: terveik szerint negyedévente rendeznék meg a fórumot, melynek célja, hogy a hajléktalanellátásban feladatot vállalók összehangolják, egyeztessék a teendőket.

– A szociális szférában dolgozókat, az intézményvezetőket, az önkormányzat képviselőit, a hajléktalanellátás szakembereit és a lakosságot vártuk a rendezvényre, s őket hívjuk majd a programsorozat további fórumaira is. Arra kérünk mindenkit, hozza el javaslatait a témával kapcsolatban, mi azt vállaljuk, hogy egy közös mederbe tereljük s koordináljuk a teendőket. Az itt lévőkben megvan a segítő szándék, a közös akarat és reményeink szerint év végére, az utolsó találkozásunkkor már egy konkrét cselekvési tervet is megfogalmazhatunk, aminek a mentén a következő téli krízisidőszakban az eddiginél is eredményesebben végezhetjük a munkánkat a hajléktalanokért – fogalmazott az igazgató.

A rendezvényen ismertették Sopron hajléktalanellátó rendszerét, kiderült, a szakemberek a legfontosabbnak a hajléktalanok integrálását tartják, melynek eszközei a külső lakhatás megteremtése, a foglalkoztatás és a képzés.


Százhúsz hajléktalan

Sopronban körülbelül százhúsz hajléktalan él. A létszám a város méretéhez képest és az ország más településeihez viszonyítva átlagos. Mintegy negyvenen veszik igénybe a szállókat, a többiek szívességi lakáshasználók, utcai hajléktalanok.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó is kiégett

Sopronban csütörtökön délelőtt két jármű is kiégett. Először a Fehér úton egy Mercedes vált a lángok… Tovább olvasom