Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Fórum a hajléktalanokért Sopronban

A soproni Szociális Szolgáltató Intézmény másodszor hívja beszélgetésre a szakma képviselőit és a városlakókat, hogy közösen vitassák meg a hajléktalanellátás feladatait.

A találkozót május 26-án 15 órától az NYME Benedek-karán tartják.

Haász Sándor, a Szociális Szolgáltató Intézmény igazgatója a program házigazdájaként az első, márciusban megtartott találkozón elmondta, negyedévente tervezik megtartani a fórumot, melynek célja, hogy a hajléktalanellátásban feladatot vállalók összehangolják a teendőket. A szociális szférában dolgozókat, az intézményvezetőket, az önkormányzat képviselőit, a lakosságot várják a rendezvényekre. Azt remélik, az egyeztetések eredményeként a következő téli krízisidőszakban az eddiginél is eredményesebben végezhetik a munkát a hajléktalanokért.

A rendezvény ötletgazdáját az eddigi visszajelzésekről kérdeztük.

– A szakemberek fantáziát látnak a közös tanácskozásban, ez már az első alkalommal kiderült. A lakosság és a civil szektor is erőteljesebb érdeklődést mutat, a következő összejövetelen várhatóan ők is képviseltetik magukat. Május 26-án már konkrétan beszélgetünk a feladatokról, fokozatosan szűkítjük a szegények étkeztetésével, az adománygyűjtéssel, a foglalkoztatással, a külső lakhatási programmal kapcsolatos céljainkat, az ehhez kapcsolatos teendőket és a vállalásokat – fogalmazott Haász Sándor.

Olvasóink írták

 • 4. öröksoproni 2010. május 26. 13:56
  „A hajléktalanok kérdését háromfelé venném: egyik csoport az, akik valóban önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe (válás, kisemmizés, tartós munkanélküliség-eladósodás), tényleg szeretnének dolgozni: nekik szociális bérlakás programmal és kezdetnek közmunkával lehetne segíteni.
  A másik csoport az, aki már annyira régóta van reménytelen helyzetben, hogy nem is akar már más létformát, ővelük speciel nem tudom mit lehetne kezdeni, gondolom egy képzett szociális munkás tudja erre a választ.
  A harmadik csoport pedig a koldusmaffiához tartozik vagy saját ötlete alapján jön a nyugati határszélre, gondolván itt még hajléktalannak is jobb lenni. Na hát őket én is visszaküldeném oda, ahonnan jöttek, simán ki lehetne őket utasítani a városból. Csak akarat és megfelelő rendelkezések kérdése az egész - persze ezt fel is kell vállalni, mert politikailag nem korrekt.”
 • 3. janika 2010. május 26. 09:57
  „Nyugi "infó-s" a FIDESZ már gyártja a munkahelyeket! Lessz itt bo9lyan kivándorlás e miatt, hogy hiába is gyártják az állampolgársági papirokat annak, akik csak a segélyekre hajtanak!”
 • 2. info2009* 2010. május 25. 16:49
  „A hajlektatalan kerdest hasonloan kellene kezelni mint a bevandorlasi kerdest. Aki Romaniabol "koltozott" ide, ugye azt vissza kellene kuldeni Romaniaba. Azert mert valaki magyarul beszel es "elvesztette" az osszes papirjat, meg nem magyar allampolgar ugye... Az is lehet, hogy eredeti hazajaban buncselekmenyt kovetett el, igy az osszes ilyen hontalant eloszor at kellene vilagitani. A masodik kategoria, aki mondjuk Nyiregyhazarol telepedett ide, itt is a visszakuldes elvet valasztanam. A harmadik kategori, aki helyi, ezt a csoportot itt kellene ellatni es segiteni, hogy talpra alljon. Esetleg egyutt tudnank dolgozni a sopronkohidai egyenekkel, hiszen szamukra is talalnak munkat - mint kezdet. Vagy a varos tudna munkat adni, mint kozterulet takaritasa stb.”
 • 1. FREDDY/S 2010. május 25. 13:28
  „Egy két hónapig ki kell próbálni, hogy milyen hajléktalannak lenni, és akkor könnyebb a megoldásokat megtalálni, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Várkerület áldás és átok Sopronban

Akadtak törekvések, ötletek, de az elmúlt húsz év arra volt jó, hogy egyre csendesebb lett Sopron… Tovább olvasom