Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Folytatnák a felújítást Völcsejen

A kisfalvakhoz hasonlóan Völcsej is több pályázaton vett részt, azonban ezek nagy részét forráshiányra hivatkozva elutasították.

Ám sikerült elkezdeni a kultúrház felújítását és elkészült a közvilágítási rendszer bővítésének terve is.

– A LEADER-térség két kiírására adtunk be pályázatot, ám ezek elbírálása még folyamatban van – mondta el portálunknak Szőke Attila polgármester. – A falumegújítási támogatás keretében szeretnénk tovább folytatni a kultúrház rendbetételét. Ez nyílászárók cseréjét, valamint homlokzatfelújítást jelent. Emellett a terveinkben szerepel, hogy a horgásztónál egy kerékpáros-pihenőt alakítsunk ki. Sokkal többre azonban nem futja, hiszen feszes volt a 2009-es költségvetésünk. Tavaly mintegy harmincötmillió forintból gazdálkodhattunk. A számokat látva kevés az esély, hogy ez idén emelkedne. Ráadásul a törvényi változás miatt a Lövő–Nemeskér–Völcsej alkotta körjegyzőség fenntartásának pénzügyi hozzájárulása is emelkedik. Mindezek ellenére nem tervezzük új adók bevezetését, mint ahogy hitel felvételét sem.

A polgármester hozzátette: a település jövőjét pozitívan befolyásolná, ha a faluba tervezett szélerőműpark zöld utat kapna. Így a befektető hosszú éveken át több millió forintos adót fizetne a községnek. Ennek köszönhetően előre lehetne tervezni például a fejlesztéseket is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt a motor a műjégpályán Sopronban

Kigyulladt a jégmegmunkáló gép meghajtómotorja szombaton a Selmeci úti műjégpályán. Tovább olvasom