Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Fokozzák a rendőrségi ellenőrzéseket

A Soproni Rendőrkapitányság 41 települést érintő, alig hatórás közbiztonsági akciója nem bizonyult unalmasnak.

A fokozott ellenőrzések május végéig tartanak.

– Az Országos Rendőr-főkapitányság intézkedési terve alapján idén is tartanak ˝közbiztonsági háló˝ programot a kapitányságok – tudta meg portálunk Kuntzné Kékesi Évától, a soproni kapitányság sajtóreferensétől. – Ennek célja a lakosság közbiztonságérzetének javítása, a látható rendőrség gyakori és rendszeres megjelenése. Az előző évben sikerült is visszaszorítani a közterületen elkövetett bűncselekmények számát.

A május 31-ig tartó program ideje alatt a rendőrség kiemelt hangsúlyt fektet a fokozott ellenőrzésre, a kerékpáros- és gyalogosbalesetek megelőzésére, a baleseti gócpontos közlekedésbiztonsági helyzet javítására, a jogsértő cselekmények hatékony megelőzésére, valamint a körözött személyek felderítésére és elfogására. Mindezek érdekében a rendőrség nemcsak a lakossággal működik együtt, hanem szorosabbra fűzi kapcsolatait a polgárőrséggel, az önkormányzati közterület-felügyelővel, a településőrrel, a természetvédelmi őrrel.

A Soproni Rendőrkapitányság és a fertődi rendőrőrs közösen hajtja végre a programot.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. tejfelesszájú 2010. március 19. 11:43
  „Ennek célja a lakosság közbiztonságérzetének javítása,

  1. ezek szerint elismerik hogy szar a közbiztonság érzetünk?
  2. nem ez lenne a napi feladata a yard-nak? Miért csak bizonyos akciók keretében végzik ezt a munkát?
  3. a pénzbehajtás mióta javítja a biztonság érzetet? Maximum a sünök biztonság érzetét javítja, hogy megvan a következő fizetésre a lóvé.”
 • 30. Innen 2010. március 18. 21:10
  „A fenti cikkben közölt lista nem a mindennapi feladata a rendőrségnek? Hogy-hogy erre külön "akciót" kell indítania a rendőrségnek? Csak úgy kérdezem... Ha nem ellenőriz, nem kutat körözött személyek után, nem közlekedésfelügyel, akkor mégis mit csinálnak a rendőreink nap mint nap?”
 • 29. Esther 2010. március 18. 13:22
  „Nem ez lenne igazandibol a feladatuk??Miert csak majus 31-eig csinaljak???”
 • 28. hkrisztina44 2010. március 18. 11:27
  „A garázs sort is ellenőrzik minden éjszaka tüzetesen a rendőrök :D Oda mennek csicsibe! :)”
 • 27. oaxacaca 2010. március 18. 09:41
  „Kiegészíteném az előttem szólót: Sopron, Magyar utca,Pócsi utca,István bíró utca.
  A várakozást, illetve megállást tiltó tábla ellenére folyamatosan telített az említett útszakasz parkoló autókkal. Emiatt életveszélyes pl.átkelni a zebrán, leszűkítik a kétirányú közlekedést, ...etc
  Nincs eszköz a rendőrség kezében ennek megoldására?
  Szerintem van, vagyis lenne...”
 • 26. Oscar 2010. március 18. 08:49
  „Javasolt ellenőrzési helyek.
  Sopron Jereván ltp
  -Juharfa utca páratlan oldal gyalogos övezet ,rendszeresen szgk.közlekedik
  -Esténként 60-80as tempóval szágoldoznak
  -Lackner k. utca végig gyorshajtók garmada.
  -Határátkelő elött befelé ki a jobb vetélkedő 100-120-140es tempóval.
  -Várkerület ,a járműforgalom elöl elzár területen parkolnak büntetlenül.
  -stb sorolhatnám tovább csak gyalog végig kell menni és minden látható.”
 • 25. Oscar 2010. március 18. 08:17
  „Én úgy gondolom hogy jogkövető magatartást tanusítok,és így nézem a szabálytalankodókat.
  Sopronban ha 10 percet autózok legalább 5-8 szabálytalansággal találkozom.
  Miért van ez így?
  Egyszer írtam hogy a rendőrséggel szemben tilosban parkolnak a járművek ,-megoldották levették azt a táblát ami tiltotta.”
 • 24. ungi 2010. március 18. 07:38
  „Ja, akkor mar tudom, mi volt az oka annak, hogy tegnap a velem szemben közlekedö rendörauto soförje aktiv telefonbeszelgetest folytatott. Törtent mindez Fertödön! Mondtam is a ferjemnek, ha en ezt tennem, ugy 30 ropi ugorna. De mentsegere legyen mondva, bizonyara egyeztettek a tervet a kollegakkal.
  Nincs bajom az ellenörzessel különben, mert betartom a szabalyokat. Tölem ülhetnek az autoba , merhetnek, igazoltathatnak, csak tegyek mindezt emberibben, es föleg TARTSAK BE ÖK IS A SZABALYOKAT!”
 • 23. PiciPapa 2010. március 18. 06:14
  „"Mindezek érdekében a rendőrség nemcsak a lakossággal működik együtt, hanem szorosabbra fűzi kapcsolatait a polgárőrséggel, az önkormányzati közterület-felügyelővel, a településőrrel, a természetvédelmi őrrel." Majd ezeket a szervezeteket is ugyan úgy tönkreteszik, mint a határőröket!!!!! Akiknek csak a felszerelésük kellet a sünőrségnek, mert a melléjük rendelt határőrt csicskásnak használták azért szereltek le.”
 • 22. PiciPapa 2010. március 18. 06:08
  „Az amit az előttem lévők hozzászóltak mind igazak de azt sem kell elfelejteni, hogy választások lesznek és ha meghallgatjuk a mesterházi beszédét az is azt hirdeti, hogy a lakosok biztonság érzetén fognak javítani.
  Győrben a régi kádár rendszer jutott az eszembe a koszorúzások alatt, mert annyi rendőrt és nyomozót akkor láttam utoljára egy Március 15.-i megemlékezésen. AZ EMBEREK MEGFÉLEMLITÉSÉRE MEGY KI A JÁTÉK.”
 • 21. Dörgés 2010. március 17. 22:32
  „Hát ez gáz. De miért hajtja végre a rendőr mind ezt? És ha egyszer a polgára szorul? Lehet, ott hagyja... vagy meg keresi a birság csekket, és oda adja neki....(Már mint a polgár a rendőrt)”
 • 20. Ibrox 2010. március 17. 21:22
  „manka...hajnali 4-kor árut terít . Hiteles.”
 • 19. nüs 2010. március 17. 20:12
  „Az egész mögött az van, hogy a rendőrségnek 2010-ben nagyjából kétszer annyi bevételt kell produkálni mint 2009-ben volt.
  Ez a nagy igazság, nem kell itt mindenféle hálókról hülyíteni a népet.”
 • 18. borvssoias 2010. március 17. 19:10
  „Apamat a neptelen, tök üres, 2 savos soproni Györi uton bemertek 62-vel. Eredmeny: 30ezer. Nagyon sulyos bünt követett el az öreg, mondtam neki, hogy azonnal menjen gyonni... Meg jo, hogy nem vezettek be a 30-at a gyalogos atkelök elött... Ejszaka a Györi uton rendszeres kasza lett volna. Ahelyett, hogy tenyleg lakonegyedekben vagy iskolak, ovodak környeken mernenek, ott teszik, ahol 1. sajat maguk is minimum 20-szal meghaladjak a korlatozast, 2. tök mindegy, hogy vki 10-20-szal gyorsabban megy a megengedettnel, mert semmifele balesetveszely nincsen! Ez mutatja, hogy nem a közlekedes biztonsaga a lenyeg, hanem a bevetel...”
 • 17. Mankapunka 2010. március 17. 18:25
  „102Sopron.
  Tudom ajánlani az 1-es buszt Győrben,meg a Kossuth utca,és azzal párhuzamos utcák.

  Régen,mikor mi bandáztunk a lakótelepen,valaki kihívta a rendőröket,és megmotoztak,leigazoltattak.
  ugyan ezt lehetne a szobornál is.JA,őket nem lehet,mert nem követett el semmit,minket a meg a lakótelepen lehet,mert fehérek vagyunk.

  Átestek a ló túloldalára,teccik érteni.

  Ne haragudj,de mikor hajnali 4-kor szembe jönnek velem,és satufék,visszafordulnak hogy piszkáljanak,mikor láthatják, teríti az ember az árút Győrben. Erről ennyit. Pestiek miket nem tudnának mesélni a rendőrökről.
  Fúúúúúúúúúú,néha rossz hallgatni amiket a többiek mesélnek. Rosszabb,mint itt a megyében.”
 • 16. info2009* 2010. március 17. 18:04
  „Remelhetoleg minden ejszaka ellenorzik a tranzit utakat amik a hatar fele vezetnek (a margitfalvai es fertorakosit is...)”
 • 15. sopronilakos55 2010. március 17. 17:22
  „Bástya elvtárs a helyzet fokozódik!
  Ez az Isten adta nép elpártolt tőlünk, adja ki a sün vezéreknek, hogy szívassák meg az állampolgárokat ahogy csak tudják.
  Kell a pénz a kampányra.
  Adjon valami hangzatos nevet az akciónak.
  - Közbiztonsági háló - az jó lesz!”
 • 14. arrabonem 2010. március 17. 17:07
  „11.
  Kösz a karrierötletet, még alszom rá egyet.
  Ha igaz amit imre írt van benne perspektíva, biztos a bevétel, (kora)nyugdíjas állás .... hmmm”
 • 13. imre1964 2010. március 17. 16:57
  „Bírságolnak, hogy legyen fizetésük

  Úgy tudjuk, hogy a Magyar Államkincstár idén még nem utalta a fizetésekre szánt összeget a rendőrségnek. A jövőben ugyanis a beszedett bírságokat kívánják a zsaruk fizetésére fordítani, vagyis a rendőröknek ki kell termelniük a fizetésüket, méghozzá az emberek megbírságolásából. Ezt az értesülésünket támasztja alá az is, hogy az ORFK a nagy pénzszűkében megközelítőleg 400 trafipaxot készül beszerezni. És máris körbeértünk. Az embereket ugyanis továbbra sem fogja érdekelni, hogy az a rendőr, aki csillagászati összegű bírságot szab ki egy kis szabálytalanságért, mennyiért dolgozik.

  Forrás: HR Portál
  ERRÖL SZÓL A FOKOZOTT ELLENŐRZÉS.”
 • 12. csompi1 2010. március 17. 16:49
  „Higgyék már el kedves rendőr urak, 2 millió kilómétert vezettem életem során: -ha vaj van a fejemen,tudok olyan utakon menni, hogy nem fognak meg. Ilyen "akciókkal" csak a balekokat tudják megfogni! -"egy ittas veztő!" -húha! ez ám a siker! -asszem nem tévedek nagyot, ha azt mondom,hogy aznap nem csak az az egy közlekedett Sopron környékén ittasan.(hány sógort fújatta meg?)
  Több rendőr kéne az utakra! DE NE CSESZEGESSENEK!!! Védjenek meg, ha kell, és őrködjenek ÉRTÜNK.
  Tavaly az M1-esen teherautómmal megsértettem egy BMW-s kreolbőrű társaságot. Követtek Budapestig, tudtam, ha meg kell állnom, baj lesz, ezért próbáltam úgy menni, hogy találjak egy rendőrt, aki majd megvéd.
  18 km-en kersztül egy sem volt, így a Gellért-hegyen a pirosnál betörték az oldalablakom, és még én kértem bocsánatot.
  1 perccel később az Erzsébet hídon minden lámpaoszlopnál két rendőr állt, mint később kiderült, a délutáni tüntetés miatt.......hát erről beszélek!!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőszéplaki támogatás a megyei kórháznak

A fertőszéplaki önkormányzat idén, már nem elsőször jelentős pénzadományt ajánlott fel a megyei… Tovább olvasom