Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Fogadnak autistákat is, hosszú a várólista

A soproni sérülteket fogadják a helyi napköziben, de nem csak autistákra szakosodott az ellátás és egyelőre a várólistára lehet csak feliratkozni.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egy fertőszentmiklósi hölgy nappali ellátást szeretne az iskolából kikerülő autista fiának s a sorstársaknak. Megtudtuk: a soproni sérülteket fogadják a helyi napköziben, de nem csak autistákra szakosodott az ellátás és egyelőre a várólistára lehet csak feliratkozni.

Cikkünkből kiderült, egy soproni alapítvány régóta szeretné megszervezni a napközit az autista gyermekeknek, de ez eddig pénz- és helyhiány okán nem valósulhatott meg. Írásunk nyomán megkereste szerkesztőségünket Haász Sándor, a soproni Flandorffer Ignác Szociális Intézet igazgatója s elmondta: speciálisan autisták fogadására szolgáló intézmény valóban nincs a környéken, de a városban a Virágfüzér Napközi Otthon sérült fiataljai között autistákat is gondoznak.

– Sajnos a kapacitásunk véges, mintegy húsz főt tudunk ellátni, de az édesanyának azt javaslom, idejében tájékozódjon a lehetőségekről, mert a várólistánkra fogadunk jelentkezéseket. A felvétel feltétele soproni bejelentett lakcím, ha ez nincs a hölgynek, akkor a lakhelyéhez legközelebb eső családsegítő intézetben – ismereteim szerint Fertőszentmiklós esetében ez Kapuváron van – érdemes érdeklődnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett buszvárót szeretnének a Győri úton

Évek óta sokan morgolódnak amiatt, hogy a hipermarkethez közeli, Győri úti buszmegállóban… Tovább olvasom