Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Fodor Tamás: Figyelembe vettünk minden érvet

Sopron - A fideszes városvezetés az egészségház-vita során végig hangoztatta, hogy a felmerült javaslatokat figyelembe veszi – mondta sajtótájékoztatóján Fodor Tamás polgármester.
– Kétszínű és felelőtlen volt az MSZP magatartása a soproni alapellátás színvonalának javítását célzó egészségház-vitában – fogalmazott Fodor Tamás polgármester pénteken tartott sajtótájékoztatóján. – Ők a szakmai és társadalmi egyeztetések során egyetlen konstruktív javaslattal sem tudták segíteni a rendelőépületek korszerűsítését, annak ellenére, hogy ők a felelősek az egészségügy szétveréséért. Ugyanis csak ebből a szektorból 250 milliárd forintot vont ki az elmúlt két évben a Gyurcsány-kormány. Előírták, hogy az alapellátást biztosító helyi rendelők feleljenek meg az ÁNTSZ előírásának, de pénzt nem adtak ehhez.

A polgármester hozzátette, a fideszes városvezetés a vita során mindvégig hangoztatta, hogy a javaslatokat a döntés meghozatalánál figyelembe veszi. – Az MSZP hisztériakeltése miatt továbbra sem oldódott meg a korszerűtlen rendelőintézetek sorsa. Ezek felújítására új javaslatot dolgoz ki az önkormányzat. A szocialista véleménnyel ellentétben szerintünk nincs abban semmi szégyellni való, ha az önkormányzat a szakmai szervezetekkel és a soproniakkal egyeztetve változtatott az álláspontján.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Kibujt a szög a zsákból.... 2008. október 15. 12:56
  „Kétszinű és felelőtlen volt az ügyben a polgármester Fodor, Abdai, Ováth, Magel megnyilvánulásai,átgondolatlan hozzászólásai.
  A manipulációi esköze sajnos a hazugság forrása lett a zárt közgyűlésen.”
 • 53. mindigatutit 2008. október 15. 10:11
  „50-es
  mi volt jó?az egészségügy,oktatás?ne viccelj már ember.”
 • 52. Tancs Kaszabell 2008. október 14. 21:54
  „No..... No !
  Csak a csapdát.
  Egy ilyen horderejű ,a város teljes népességét érintő ,kérdésben zárt ülést kérni és azt elrendelni tisztességtelen volt,mint sok minden más is!
  Kedves levelezőtársaim nézzék többet a Soproni Tévé önkormányzati adásait.
  A törekvéseik így is felismerhetők voltak,és az bizony nem az érdekeinket szolgálta.A bukta az üzemeltetésben volt!”
 • 51. joco1azigazi 2008. október 14. 16:58
  „bulawayo 2008.10.14. 16:42 Tudod "haver" az egész nem arrol szol/t amit Te itt elöbb "lefirkáltál.Tudod ez csak soproni ügy volt és tudod -Veled ellentétben a fidesz képviselök-megértették, hogy miröl is van szó:tehát leszavazták fö elv-társaikat(tudod kikre gondolok?).
  megjegyzés.(nem biztos hogy Neked is szol, de valoszinü) érdekes modon a nagy EÜ projekt "dicsérök" nem reagálank, ill. más néven probálkoznak?”
 • 50. bulawayo 2008. október 14. 16:42
  „Jó lett volna a nyílt ülés mi? Lehetett volna villantani, hogy lám-lám, mekkora agyak vagyunk mi itt a baloldalon, meg már mikor megmondtuk... Nézzetek szét az országban! Hova juttatott bennünket GYF? Ha valami jó volt a Kádár érában, az az egészségügy és az oktatás volt. Ma mindkettő múltidő!
  Nagyon kiváncsi vagyok most a gyógyszerészek ígéreteire, most ki lehet nyitni a bukszákat és meglátjuk mi lesz jövő ilyenkor! Jöhetnek az okos emberek, az öteletelő Nagy Tamás, a bölcsek kövét fújó MSZP frakció, a közgyűlésen szót nem kapó Horváth Ákos és mindenki, akik szerint ez a csúf Fidesz megint be akarta vinni az erdőbe a várost...”
 • 49. Csak ennyit! 2008. október 14. 14:38
  „A polgármester semmit sem vett figyelmbe, de a jóérzésű képviselők megbuktatták az előterjesztést,amely a zárt ülésen született.Miért nem lehtett nyílt ülésen az egészségház közérdekügyét tárgyalni. Azért mert nem merték!”
 • 48. Kétértelműség 2008. október 14. 10:02
  „Az egészségház ügyében sumákolt a polgármester, Abdai is. Törvénytelen intézkedés volt a zárt ülés. Közérdekű ügyben ahogy az ügyvédek megbizási szerződését, nem merték vállani, nem merték a valós tartalmát közölni Blödségekre hivatkoznak. Az adózó polgárok pénzének elköltése szerintünk nem lehet nyilvános, az titkos adat.. Hazudnak reggel, délben és este, hazudnak minden hullámhosszon.”
 • 47. joco1azigazi 2008. október 14. 09:49
  „Lárika :itt miért nem "véded" meg a "több........" polgármesteredet?:" tudod azt ki a szavazás elötti napon még ezt mondta:"az eredeti eljárást végig kell vinni"”
 • 46. joco1azigazi 2008. október 14. 05:37
  „a 44.-ben nem személyeskedni akartam, de Simon dr. KÉRTE, hogy legyen zártülés- a tv.közvetitése alapján irtam-”
 • 45. Intel 2008. október 13. 18:56
  „44! kerül engem, mert nem tudott válaszolni a kérdésemre...
  Szerintem a diákjait kellene megkérdezni, mit gondolnak róla!”
 • 44. joco1azigazi 2008. október 13. 16:43
  „Kérdés? 2008.10.13. 09:32 "hogyan lehetett egy közérdeklődésre számon tartó ügyben zárt ülést elrendelni"? hát ugy hogy Simon dr. nem merte vállalni a nyilt ütközést "párt-társaival" .Társa.: M.Á dr. meg most hol van?”
 • 43. Kérdés? 2008. október 13. 09:32
  „Fodor úr, hogyan lehetett egy közérdeklődésre számon tartó ügyben zárt ülést elrendelni. Nem először sértette meg az SZMSZ-t és a hatályos önkormányzati rendelkezéseket.Egyáltalán ismeri-e jogazsbályokat?”
 • 42. joco1azigazi 2008. október 13. 05:48
  „BOCS SAMU!!! A KÉRDÉS EREDETILEG A kolossi@freemail.hu 2008.10.12. 09:31-nek szolt”
 • 41. joco1azigazi 2008. október 13. 05:46
  „SAmu 2008.10.12. 21:25-nek: ezt mondta a polg.m:"az eredeti eljárást végig kell vinni" ha szerinted a leszavazás volt az "eredeti" akkor meg minek ágált az "A.R.C.U.S.I" megoldás mellett? és kérdés -kiemelten csak -NEKED: mi volt az "MSZP hisztériakeltése" ez ügyben?”
 • 40. Csaba Zsuzsanna 2008. október 12. 20:06
  „Polgármester Úr!

  Most,hogy lett pénz a Fő tér rendbehozatalához,felhívnám szíves figyelmét,hogy a majdan lerakandó macskakőre nagyon vigyázzanak!
  Mert ugye nem műkővel lesz lerakva?

  Lenne még egy javaslatom:
  Legyenek szívesek a szobor köré újból fákat ültetni,védi a szobrot,s úgy sokkal szebb lesz a Fő tér!
  Köszönöm!”
 • 39. Csaba Zsuzsanna 2008. október 12. 19:07
  „c1!(27hsz)
  Kösz,de nem leszek!:-)))
  Amúgy nem forogna másként a "TOLLAM"!

  Tudod az a baj a városvezetők némelyikénél, hogy elfelejtették honnan jöttek és mik voltak!:-(((”
 • 38. Csaba Zsuzsanna 2008. október 12. 19:01
  „bal-fék(18hsz)

  Nos jól figyelj ,mégegyszer nem írom le,mert az egyik topikban már leírtam, úgy látszik elkerülte a figyelmedet!
  A fórumtársak is leírták már,hogy a Deák-tér és a mélygarázs ügyben
  volt lakossági FÓRUM!!!
  De ezek már elmúlt dolgok! Most nem a volt és mi volt dolgokkal kell foglalkozni,hanem a jelennel, a jelen történéseivel!
  Soha nem írtam, hogy 2006 előtt minden jó volt!A rendszerváltás óta mindegyik városvezetés hozott rossz döntést,de mivel akkor még nem volt netem, nem olvashattad!
  Azt, hogy a nevem és korom valódiságában kételkedsz,az egyéni szoc. problémád!Amúgy meg nem érdekel a személyeskedésed,az sem, hogy sértegetsz,lepereg rólam! Viselkedésed az IQ és az EQ szintedet minősíti! Oszt jónapot!:-)))”
 • 37. fc soproni 2008. október 12. 14:29
  „Polgármester Úr!
  600 millió forintot kapnak a napokba ettől a csúnya kormánytól a Fő tér rendbetételére. Köszönetet Önöktől úgysem lehet vári érte, de az összeget erre költsék és a számlákkal bizonyítsák. Tudom holnap már jön az új szöveg csak ennyit adtak? Igen ennyit , meg 600 milliót a Deák térre, ami ha Önökön múlna még mindig nem lenne kész. Pénteken megünnepli a lakosság az átadás 2 éves évfordulóját. Önök nem lesznek ott?”
 • 36. kolossi@freemail.hu 2008. október 12. 09:31
  „Igen, az eredeti eljárást végigvitték. Másodszor is közgyűlés elé került a kérdés, és a vélemények figyelembevételével szavaztak.
  Ennyi történt.
  Lehet itt rágni a csontot tovább, de minek?”
 • 35. joco1azigazi 2008. október 12. 08:28
  „"´Ezt a szempontot is figyelembe kell venni. Legyen két megoldás? Lenkey utca és Selmeci utca is? Már ebben is gondolkodunk, de az eredeti eljárást végig kell vinni. " A vita elkerülése végett- a "kisalföld" szerint- ezt mondta a polgármester a forumnon "végszó"gyanánt. Kérdés jobboskáink: az "eredeti" ötletet leszavazta a közgyülés, tehát az "eredeti eljárást végig" vitték?
  másik kérdés: az "MSZP hisztériakeltése miatt" nem szavazta meg a közgyülés a fidesznyik "ötletet"?
  csak egy megjegyzés:"bal-fék "-re pedig ne haragudjatok, ö csak a szokásos fidesznyik modon reagál: támad-kérdez-minösit. Ha megkapja az ellenválaszt-tényekkel alátámasztva- nem reagál rá, elkezd másrol irogatni.”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő, Dávid Ibolya, tenyészbikák - soproni programajánló

Dávid Ibolyával beszélgethetnek az Ágfalvi Gesztenye Fesztivál vendégei, de lesz a hétvégén… Tovább olvasom