Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Firtl Mátyás NATO-tanácskozáson képviseli hazánkat

Firtl Mátyás képviseli Magyarországot a NATO Parlament 97. Rose-Roth Szeminárium tanácskozásán.
A 97. alkalommal megrendezett Rose-Roth Szeminárium magas szintű nemzetközi parlamenti találkozója kezdődött el Batumiban április 23-án, amelyen Magyarországot Firtl Mátyás képviseli.

A háromnapos tanácskozás témái között szerepel több biztonságpolitikai kérdés, továbbá a Fekete-tengeri övezet és Közép-Ázsia biztonságpolitikai megítélése és az ezzel kapcsolatos időszerű kérdések az új térségi geopolitikai világrend körülményei között. Grúzia és a NATO kapcsolata is napirenden van.
 

A Rose-Roth Szemináriumok sorában, 1991 óta, több a térségben tartott tanácskozásra sor került már. A Rose-Roth szemináriumok egyik fő célja a NATO tagországok parlamenterei, döntéshozói, jogalkotói és a partner-államok közötti párbeszéd elősegítése, hatékonyabbá tétele.

A 97. Rose-Roth Szemináriumot, amelyen Firtl Mátyás képviseli Magyarországot a NATO Parlament és Georgia Köztársaság Parlamentje közösen szervezi. A tanácskozáson 200 résztvevő között a 23 NATO tagország 62 képviselője, továbbá a partner-országok, szakértői vesznek részt - adja hírül a politikus Facebook bejegyzése. Firtl Mátyásnak a négy cikluson átívelő, egyéni választott országgyűlési képviselői, és a Magyar Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöki minőségében vesz részt még ezúttal a NATO Parlament munkájában.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Lackner utcai kollégium Sopronban

Megújul a Lackner utcai kollégium Sopronban
A komplex épületenergetikai fejlesztés további 310 millió forintos beruházással folytatódik. Tovább olvasom