Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Firtl Mátyás: Csak az adócsökkentés lehet kiút a válságból

Sopron - Csak az adócsökkentés lehet kiút a gazdasági válságból – fogalmazott Firtl Mátyás országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) pénteki sajtótájákoztatóján. A képviselő szerint a nemzeti csúcs csak kommunikációs trükk.
– Magyarországot komoly veszély fenyegeti, de nem pénzügyi válság, hanem az a gigantikus megszorító csomag, amit a kormány rakott össze – mondta el Firtl Mátyás országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) pénteken tartott sajtótájákoztatóján. – A kormány be akarja fagyasztani a béreket, el akarja halasztani az adócsökkentést, ami tovább gyengíti az országot. A pénzügyi válságra adott kormányzati válasz komoly fenyegetés, ezért összefogásra van szükség. A Fidesz azért megy el a Nemzeti Csúcsra, hogy ott arra biztassa a jelenlévőket, hogy ne engedjék, hogy a kormány megszorító csomagot vezessen be.

Firtl Mátyás szerint a növekedés irányábe kellene indulni, mégpedig a kis- és középvállalkozások adócsökkentésével. Erre a Fidesz egy hétpontos csomagot állított fel. – Új korszaknek kell indulni a politikában, ehhez előre hozott választásokat kell tartani – zárta a képviselő.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. goklan 2008. november 07. 18:49
  „65. Te, láthatóan sokkal okosabb vagy. Akkor miért nem te vagy ott, ahol Firtl, meg a többiek?”
 • 65. Képviselői hiányosságok! 2008. október 22. 11:29
  „Firtl kópházi ember semmihez sem ért. Azt csinálja amit a FIDESZ vezetés feladatul tűz ki számára. Nincs egy önálló gondolta sem.
  Sajnos.Feláll a parlamentben és mint egy előosztályos tanúló az előre megírt gondolatokat felolvassa.Négy- öt mondatot,a lényeget, amit Viktor meghatározott, azt sem tudja elmondani élőszóban.”
 • 64. Tancs Kaszabell 2008. október 21. 15:31
  „Nem ,nem annyiról volt szó !!
  Ha végső soron 2009 -ben a nyugdíjasok 5,5 %-os emelést kapnak akkor én nagyon elégedett leszek mert ez azt jelenti,hogy alacsonyan maradt az éves inflációs érték.
  Reménykedjünk!
  Az sem árt ha imádkozunk.
  Csak hagyja abba ,-akit illet,a süketelést!!”
 • 63. Tárgyilagosság! 2008. október 21. 11:02
  „Közgazdaságól anafabéta a képviselő úr. Recesszió idején ilyent tenni öngyilkosság, de Viktor dumáját felerősiteni is ugyanaz.”
 • 62. nyugger66 2008. október 21. 10:34
  „Eredetilg nem 5,5%-os nyugdíjemelésről volt szó? Gyurcsány ellopott a nyugdíjasoktól 1.6%-os emelést! Nem beszélve a gyermeknevelőkről, akiken az ország jövője múlik!”
 • 61. Tancs Kaszabell 2008. október 21. 10:04
  „A tisztánlátás kedvéért!
  A nyugdíjak 3,9 százalékkal emelkednek januártól, s marad a 13. havi juttatás.
  Ugyanakkor a nyugdíjkorrekciós program 2009-re esedékes részét, valamint a családi pótlék emelését szeptemberre halasztják - ez az államnak 30 milliárd forintos megtakarítást jelent- mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter.

  Tessék abbahagyni a riogatást!!! A nyugdíjasok akár a Ti hozzátartozótok is lehet!”
 • 60. Intel 2008. október 20. 21:54
  „59:)
  Beszarok...
  Viszont adót lehet csökkenteni, mert itt van lééé dögivel...
  Szavazzunk Viktorra!”
 • 59. goklan 2008. október 20. 21:36
  „Befagyasztja a nyugdíjakat GyF? Szavazzunk rá! Megadóztatja a családi pótlékot, Szavazzunk rá! Emeli a gázárat? Rendezzünk bulit a Deák téren! Hajrá!
  A mazochismusnak nincs határa?
  Széthazudja a fejünket (reggel, délben és este) az újabb négy év hatalom miatt? Szavazzunk rá!”
 • 58. dezsőke 2008. október 20. 20:16
  „Ha jól emlékszem, akkor az ország tönkretételében az MSZP-nek hatékony segítséget nyújtó SZDSZ is adócsökkentésről beszél. Akkor ez hogyan van? Ha az SZDSZ mondja, akkor jó, ha a Fidesz mondja, akkor nem jó? Le kellene már venni azt a vörös színű szemellenzőt, legalább egy kis időre, amíg kimossák. Ráfér!
  Most hallottam a híradóban, hogy Fletó barátotok befagyasztja a nyugdíjakat, nem lesz januárban nyugdíjemelés. Tehát nem reálértéken fagyasztja be - amit Orbán mondott és ami azt jelenti, hogy az infláció mértékében növeli - hanem teljesen. Azaz az árak mennek az égbe, a nyugdíjak, meg persze a bérek maradnak a mostani szinten, magyarul reálértéken csökkennnek. Ehhez mit szóltok? Vagy ha az áldott Fletó csinálja, akkor ez is jó? Érdekes emberek vagytok, az már biztos!”
 • 57. gondolkodo 2008. október 20. 16:01
  „Nem tudom,hogy miért kell az országnak 368 képviselö,amikor jó ha 20 an vannak a parlamenti üléseken,Osztrákoknál,Norvégoknál csak 165 képviselö van.Ha egy dolgozo nem megy dolgozni,mert beteg,azt ki rugják,de olyanok akiknek az ország jobbá tétele lenne fontos be sem megy az ülésekre,mire kapja a fizetést,el nem számoltatot költségtéritést?közben Nekünk kisembereknek ujabb sarcot ronak ki.egyiksem különb a másiknál,becsapja minden párt a választoit,csak a csőlátok nem veszik észre,”
 • 56. joco1azigazi 2008. október 20. 15:59
  „"A képviselő szerint a nemzeti csúcs csak kommunikációs trükk."
  mivel kicsiny "+örökösminiszterelnökötök" demagog dumáját senki nem vette be, mindenki "elhatárolodott kicsinyes "adocsökkentö" csomagjátol.”
 • 55. mindigatutit 2008. október 20. 14:47
  „ha ez a gazdasági válság sem téríti észhez a politikusainkat,akkor nekünk reszeltek.mert az már mindenki látja,hogy sokkal,de sokkal sebezhetőbbek vagyunk,mint gondolják(mármint magyarország)”
 • 54. goklan 2008. október 20. 11:08
  „48
  és az MSZP , meg a többiek hogyan is állnak ezekkel a pontokkal.
  Meg a korrupcióval, mondjuk pl. a helyiek is menetesek ezektől, még szép, ugye.
  Maszatoljuk szét a koszt, had jusson mindenkire.
  Emelje meg Gyurcsán az adóinkat, úgyis keveset fizetünk és és köszönjük meg neki, szavazzunk rá, sokáig vezetheti az eddigiekhez hasonlóan az országot, mert fiatal. Eltarthatjuk és szaporíthatjuk milliárdjait, ellehet az ország hátn, mint Castro....”
 • 53. dezsőke 2008. október 20. 10:33
  „51.

  Emlékezetem szerint a pártfinanszírozással kapcsolatos intézkedéseket és a képviselői díjakkal kapcsolatos intézkedéseket nem a Fidesz szavazta le,szinte az egész országgyűlés egyetértett. Sajnos.”
 • 52. Aki túl sokat bizonyit, az semmits em bizonyít... 2008. október 20. 10:26
  „Orbán Viktor szócsőve nem tud mást mondani mint a fönöke. Egy kópházitól más úgysem várható el.”
 • 51. Fjó 2008. október 20. 09:05
  „Dezsőke számos pont van,amit a kormány nem tudott keresztül vinni a 2/3-os törvény miatt. pl.pártfinanszírozás,képviselői díjak,stb.
  Egyébként hülyéskedtem. Soha sem szavaznék a fideszre,még ha 15 pontomat tervezné is. Nem vagyok én hülye!”
 • 50. FREDDY/S 2008. október 20. 06:17
  „Ha a képviselők száma is csökkenne, jelentősen csökkenne a hibás döntések száma is, nemde...”
 • 49. dezsőke 2008. október 19. 23:08
  „48.

  Teljes mértékben igazad van, ezek támogatható pontok. Egyetlen kérdésem van: Az MSZP miért nem valósított meg belőle egyet sem? Vajon miért?”
 • 48. Fjó 2008. október 19. 22:52
  „Ha a fidesz 7 pontja a következő rá szavazok:
  1./Minden korrupciós ügyet ki kell vizsgálni és a törvények megszegőit szigorúan felelősségre vonni.(JoszifTot féle ügyeket is!!)
  2./Ésszerű adócsökkentéssel párhuzamosan határozott felllépés az adócsalók,bliccelők ellen.
  3./Szigorú felelősségre vonás a számlaadást elmulasztók, feketén foglalkoztatók ellen.
  4./Tiszta viszonyok a pártfinanszírozásban.
  5./Képviselői tiszteletdíjak felülvizsgálata, elszámolási kötelezettség a juttatások felhasználásáról.(Kérdezzék meg Firtl urat hány helyről kaszál?)
  6./Határozott fellépés a milliós végkielégítések ellen,ésszerű díjazás az akadémia tagjai részére,Nemzet Sportolója ,Nemzet Színésze és hasonló díjak ügyében.
  7./Kisebb létszámú parlament, a közigazgatási rendszer reformja.”
 • 47. jocoasokadik 2008. október 19. 21:16
  „Mi, a belföldi baloldali politika őszinte hívei és csodálói szeretnénk, ha GyF továbbra is felelős miniszterelnökként további csúcsokat hívna össze.
  Ezért is érdemes volt rá szavaznunk. Ugyan ,,elkúrtuk, nem kicsit", de azért előre tovább a gyurcsányi úton. Kitartunk, kitartunk, ha belegebbedünk mi is az ország nem reá szavazóival együtt. Nőnek majd a hiteltörlesztő részleteink. Na és? Akkor is büszkék vagyunk, hogy a baloldal kormányoz még mindig?
  Hogy mindez megeleőzhető lett volna, ha négy évig ,,csináltunk volna valamit" a ,,nem csináltunk semmit" helyett. NA ÉS?
  Annak fájjon, aki ezmiatt kárt szenvedett.
  Előre, előre. Majd eltartjuk munkanélküli gyerekeinket, megvásároljuk a tankönyvet az unikáinknak és iskoláztatjuk még a dédunokáinkat is.”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák gázolt gyalogost a zebrán

Sopron - Súlyos – kéztöréses – sérülésekkel szállították a soproni kórházba azt a… Tovább olvasom