Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Firtl Mátyás Brüsszelben az uniós forrásokról tárgyalt

Az Az EU jövőbeni finanszírozásáról szóló, kétnapos intézményközi konferencián Magyarországot Firtl Mátyás, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának tagja képviseli.
A kétnapos tanácskozás napirendjei között szerepel: az uniós költségvetés költségvetés bevételi oldalának reformja, a Saját Források Magas Szintű Munkacsoportja által végzett, folyamatban lévő munka, az uniós költségvetés szerepe az európai közkiadások finanszírozásában, a potenciális új saját források.

A magyar álláspontot Firtl Mátyás ismertette hozzászólásában, többek között hangsúlyozva olyan saját forrásokra van szüksége az EU-nak, amelyek megfelelnek a Monti-jelentésben is azonosított kritériumoknak, elsősorban az egyszerűség, átláthatóság, méltányosság, hatékonyság, elégségesség/stabilitás elveinek.

Firtl Mátyás azt is kifejtette, hogy Magyarország támogatja a tradicionális saját források megtartását, továbbá a jelenlegi áfa-alapú forrás megszüntetését, tekintettel annak bonyolultságára.

 Az új adóalapú saját forrás bevezetése csak megfelelő körültekintés mellett jöhet szóba - hangsúlyozta a politikus, mint ahogyan azt is, hogy Magyarország minden korrekciós mechanizmust ellenez, illetve egy olyan korrekciós mechanizmus fogadható el számunkra, amely minél kisebb mértékű, és a lehető legkevesebb tagállamot érinti.

A teljes beszámoló itt érhető el >>

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyeljen! Ismét változik a közlekedési rend az Aranyhegyen Sopronban

Figyeljen! Ismét változik a közlekedési rend az Aranyhegyen Sopronban
A Városfejlesztési Bizottság döntött, így egyes utcákban megszűnik az egyirányú forgalmi rend. Tovább olvasom