Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Firtl: Ismét álljon meg a vonat Ágfalván

A GYSEV nyitott a megoldásokra a kéréssel kapcsolatban, Ágfalva szintén érdekének tartja az igények teljesítését.


Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselő több, ágfalvi lakossági megkeresést követően kezdeményezte a GYSEV Zrt.-nél, hogy a cég vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy az Ágfalván keresztül közlekedő személyszállító vonatok megálljanak a település megállójánál és igénybe vehetők legyenek a személyközlekedésben.

 Az országgyűlési képviselő kérését követően, csütörtökön közös helyszíni szemlét tartottak a GYSEV szakemberei azzal a céllal, hogy tájékozódjanak a lakossági igény teljesíthetőségéről. A bejárásra meghívták Gaál Istvánt, Ágfalva polgármesterét is.

Egyeztetés Ágfalván.
Egyeztetés Ágfalván.

Az egyeztetésen Firtl Mátyás kifejtette annak jelentőségét, hogy a települést ilyen módon is a régiós közlekedési érrendszerébe kapcsolhassa az esetleges fejlesztés. Sopron országgyűlési képviselője hosszú évek óta hangsúlyozza nemzetközi és nemzeti fórumokon a GYSEV regionális szerepkörének fontosságát, továbbá a régió jövőbeli fejlődését szolgáló olyan infrastrukturális fejlesztések szükségességét, amelyek a már megvalósulás alatt lévő projektek kihasználásának hatékonyságát biztosítják.

Ungvári Csaba, a GYSEV vezérigazgatóhelyette elmondta: a GYSEV nyitott a kérdés megoldására, a vasúttársaság az elkövetkező időszakban felméri a megvalósítás műszaki, forgalomtechnikai, anyagi lehetőségeit, hatósági engedélyekhez kötött feltételeit, valamint, többek között, szükség van az Osztrák Szövetségi Vasutakkal való tárgyalásra is.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. molten13 2011. február 16. 22:35
  „Elnézést, de ki az a Firtl?”
 • 21. intar 2011. január 17. 08:03
  „Na ,így kell lenyúlni egy ötletet! Ugyanis! Néhányan már évek óta ösztökélték az illetékeseket a kérdés megoldásáért.Visszhang nélkül. Most ,-némi pihentetés után- előkerül mint saját ötlet. Ügyes!”
 • 20. norbi29 2011. január 17. 02:06
  „hát ennél fontosabb teendő nem lenne tisztel városvezető úr

  szerintem igen”
 • 19. gombolyag 2011. január 16. 23:03
  „Igazad van miracle! Jó ötlet, amit írsz!”
 • 18. xen 2011. január 16. 20:03
  „Van pofája saját ötletként előadni...a sok féleszű meg beveszi.”
 • 17. Taurus1047.5 2011. január 16. 14:27
  „Ahogy GeryM41 is mondta: A vonal Sopron-országhatár között GySEV, onnan ÖBB. Eredetileg - a Monarchiában - Déli Vasút volt az egész Bécs-Wr. Neustadt-Mattersburg-Sopron-Szombathely-Nagykanizsa-stb. vonal. Aztán jött Trianon, a Déli Vasút (DV) egy osztrák és egy magyar cégbe szerveződött, így lett nálunk belőle DSA (vagy DSzA - Duna-Szávai-Adria Vasúttársaság). Aztán eléggé későn, de a DSA-t is utolérte az 1930-as évek elején az államosítás, így lett MÁV. Ágfalva megállóhelyről végül 1969.01.05-én elindult az utolsó Ágfalva-Sopron Déli pu. személyvonat és a megállóhely ez után meg is szűnt.
  A vonat a köv. helyeken állt meg: Ágfalva indul. - Sopron-gyártelep mh. - Sopron Déli pu. érkezik (összesen 5 km)
  A vonal aztán később a GySEV kezelésébe került a 90-es évek környékén.

  Üdv,
  Taurus”
 • 16. GeryM41 2011. január 16. 11:24
  „Tisztázzuk a dolgokat: a vonal Soprontól Ágfalva-országhatárig a GySEV része, onnan Wr. Neustadtig ÖBB.
  Az állomás itt nem azért szűnt meg mert nem volt gazdaságos, hanem mert határállomás volt, így itt is kellett volna határőri szolgálat, de most, hogy a határok szabadon átjárhatók épp itt az ideje, hogy visszaálljon a régi rend. Ha megnyílna újra akkor nem csak a soproni busszal vehetné fel a versenyt (jóval gyorsabb), hanem Ausztria felé is kapcsolatot létesítene, ami jelenleg nincs.”
 • 15. Sopron-Berlin 2011. január 16. 10:40
  „Egyet nem értek ebben az egész cirkuszban.

  ?n vonattal közlekedek, ha Berlinböl haza jövök.
  Schwechat-Shuttle busz a Meidlingi állomáshoz, onnan vonat Sopronba.

  Van útközben egy megálló,nem vagyok benne biztos, de azt hiszem Baumgarten, ott a vonat csak akkkor áll meg ha van várakozó utas vagy a vonatban utasok gombnyomással jelzik, le szeretnének szállni.

  Szerintem ez az *óriási probléma`* pillanatok alatt megoldható.”
 • 14. borvssoias 2011. január 16. 01:26
  „Pistike! Az tudomásom szerint MÁV-vonal, ÖBB-vonatokkal. De az igaz, hogy nem GySEV...”
 • 13. aztapaszta 2011. január 14. 19:05
  „az arc a baj, az arca a baj...”
 • 12. ÁrtatlanBárányka 2011. január 14. 15:41
  „Ez csak egy odadobott csont a népnek. Jön a Fidesz és megcsinálja!!!!
  Mit is? Hogy megáll egy vonat? Ott ahol van megálló?
  Egy olyan társaságnak próbál ötletet adni, ami több mint száz éve működik, és valószínűleg racionális üzleti döntés vezérelte, amikor úgy döntött, nem éri meg, hogy megálljon ott a vonat? Most majd mitől fogja megérni?
  A három gyerek miatt, aki Au-ban tanul?
  Vagy azok miatt, akik már 100 éve busszal járnak be Sopronba???”
 • 11. babapofi 2011. január 14. 11:50
  „Nem az a lényeg, hogy kinek milyen érdeke fűződik hozzá, hanem, hogy egy újabb közlekedési, megközelítési lehetőség nyílna meg Ágfalva felé, bármilyen időjárási viszonyok között a vasút majdnem mindig közlekedik, és bizony aki itt él tudja, hogy milyen sokan dolgoznak és tanulnak Ausztriába, valóban nagy segítség lenne mindenkinek. Főként akkor, ha a falu költségvetését nem érintené, mert ugye Ágfalva az ígéret földje, hogy ez is lesz, meg az is lesz, de mindig a pénzre hivatkoznak, hogy ezért nem valósulhat meg. Az csak egy dolog, hogy Ágfalva az állami adóvisszatérítésből nem sokban részesül, mivel nagy része kint dolgozik, de van bevétel a kommunális adókból, hiszen akik kint dolgoznak, pont azért vettek itt telket , házat, hogy könnyebb legyen a kijárás. Addig amíg Ágfalván a közintézményekben dolgoznak nem Ágfalviak, a polgármesternek egy szava sem lehet, hiszen mégsem támogatják kellően a helybeli foglalkoztatást.”
 • 10. muskátli 2011. január 14. 10:05
  „mert a gysev összedolgozik az öbb-vel, már amikor
  sokszor szarnak rá, és nem várják meg egymást meg a vonatok sopronban (ezt már többször emlitettem), ami a gysev sopron részéröl egy mocskos piszkoszkodás”
 • 9. Pistike 2011. január 14. 09:09
  „Csak azt nem értem, hogy miért a gysevvel tárgyalnak?
  Ez ÖBB vonal, ÖBB által üzemeltetett vonatokkal.”
 • 8. hehe08 2011. január 14. 08:21
  „erre bizonyára afrikában jött rá........
  lám, mégiscsak érdemes volt az adófizetők pénzét ott költeni.......

  persze ahhoz, hogy az emberek a vonatot válasszák olyan árú közlekedést kellene megvalósítani ami olcsóbb mint az autó......

  nem is értem, hogy miért nem áll meg vonat ágfalván.....
  régen simán megállt, persze akkor biztos a határ miatt......”
 • 7. reális 2011. január 13. 22:16
  „Szerintem nem kell sokat várni, rövidesen indul a villamos közlekedés,Ágvalvát is érinti. A tegnapi nyilatkozat Abdai Úr szájából pozítivan hangzott a város fejlődéséről .”
 • 6. miracle 2011. január 13. 19:14
  „1 megállót be lehetne még nyomni az egyetem környékére a 2 vonal közé, meg egyet az Obi van Kenobi/Baumax mögé. Nem is annyira a soproni forgalom miatt, Sopronon kívülről tuti jönnének közvetlenül ebbe a 2 megállóba.”
 • 5. muskátli 2011. január 13. 18:18
  „GeryM41, nem keverem öket össze, csak pillanatnyi olvasási problémám volt ;))
  Szerintem ilyesmi már mindenkivel elöfordult.”
 • 4. thurvj97 2011. január 13. 16:44
  „Valamit már el is intézel vagy csak megy a szócséplés? Mi van a Reipál házzal? A Deák téri múzeummal? Az ágfalvi ügy lehet jogos, de akkor minek a polgármester? Elég a színházból Matyi! Valamit már nem ártana felmutatnod a közel másfél millás havi jövedelemért!!Egyébként leértékelődsz a piacon és megtudod milyen elsüllyedni!”
 • 3. GeryM41 2011. január 13. 15:28
  „Harkát, Ágfalvával keverni...
  Amúgy már rég itt az ideje, hogy megvalósuljon ez, hisz a falu jó adottságokkal rendelkezik, ott megy el a házak mellett a vasút. Bár szerintem érdemesebb lenne az új megállót a Somfalvára vezető út átjárójába építeni és nem a régi helyére. Közelebb lenne a falu központjához ott.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalás gyanúja: Sopronból is mozgatták a szálakat?

Az őt zsaroló magyar bűntársát - egyben soproni cégtársát- okolja tettéért az osztrák Oberbank több… Tovább olvasom