Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök Sopronban, elvették 3 sofőr jogsiját - fotók

A helyi polgárőrökkel közösen szervezték az akciót, az ittas vezetés visszaszorítása érdekében.
 A Soproni Rendőrkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetés visszaszorítása érdekében helyi polgárőrökkel közös akciót szervezett 2017. szeptember 24-én a hajnali órákban Sopronban. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a szeszesital, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt álló sofőrök kiszűrésére.
Fotó: police.hu

A ˝Finn módszer˝ lényege, hogy alapos szervezést követően meghatározott útszakaszon több leállító és biztosító rendőr bevonásával egyidejűleg több járművezető ellenőrzése történik meg, rendkívül rövid idő alatt. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárás veszi kezdetét. Ezzel a módszerrel egy-egy ittasság ellenőrzés mindössze néhány másodpercet vesz igénybe és negatív eredmény után a gépkocsivezető késedelem nélkül folytathatja az útját. Természetesen amennyiben egy ilyen ellenőrzés során más bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja merül fel, akkor a járőr azonnal intézkedik arra vonatkozóan.
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu


Az ellenőrzésen három ittas sofőrt szűrtek ki, az alkoholszonda mindhárom esetben olyan értéket mutatott, hogy elvették a jogosítványukat.

A fokozott ellenőrzés Győr-Moson-Sopron megye közútjain a jövőben is folytatódik.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tulajdonos kezében a Sopron Plaza és a Fagus is

Új tulajdonos kezében a Sopron Plaza és a Fagus is
Felcsillan a remény, hogy újra kinyit a másfél éve bezárt négycsillagos szálláshely. Tovább olvasom