Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Fertődi Esterházy-kastély: L. Simon László az új kormánybiztos

A 68 éves korában elhunyt Zumbok Ferenc helyett L. Simon László lett a fertődi Esterházy-kastély felújításának kormánybiztosa.

A miniszterelnök döntése értelmében az október 8-án 68 éves korában elhunyt Zumbok Ferenc helyett a jövőben L. Simon László látja el a budai Várbazár felújításának és a Várnegyed hosszú távú fejlesztési koncepciójának kidolgozásáért, valamint a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciójával kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosi feladatokat.

Zumbok Ferenc 2011 márciusától előbb miniszteri biztosként, majd haláláig kormánybiztosként koordinálta a fertődi kastély, illetve a budai Várnegyed megújításához szükséges állami feladatokat.

L. Simon László bizottsági elnökként és korábban kultúráért felelős államtitkárként is remekül tudott együtt dolgozni a feladata iránt elkötelezett szakemberrel - szerepel a kommünikében.

Az újonnan kinevezett kormánybiztos tervei szerint mind Fertőd, mind a budai Várnegyed tekintetében a folytonosság fogja jellemezni munkáját, Zumbok Ferenc koncepcióján érdemben nem kíván változtatni.

Új megbízatása mellett L. Simon László továbbra is ellátja a parlamenti bizottság elnöki tisztségét és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki feladatait, így nem lesz akadálya annak, hogy a 2014-es holokauszt-emlékév kapcsán meghirdetett civil alap pályázatainak a kezelését – a Miniszterelnökség felkérésének megfelelően – végigvigye - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentorintézmény a Soproni Gyógyközpont

A kórházak jövő évi finanszírozásánál finomhangolás lesz, a nagy port felvert betegszállítás területén pedig új rendszert vezetnek be. Tovább olvasom