Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Fertőd és Kimle a támogatottak között

Fertődön elkezdődhet a városközpont 673 millió forintos fejlesztési projektje, Kimlén pedig az ipari terület 17,3 millió forintos korszerűsítése - jelentette be szerdán a regionális fejlesztési ügynökség képviselője Fertődön.
Fertődön kulturális és szolgáltató központ, Haydn-sétány bővítés, a süttöri templom előtti tér rendezése, parkolók kialakítása és a kerékpárút-hálózat további fejlesztése valósulhat meg abból a 673 millió forintos projektből, amelyet 536 millió forinttal támogat a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

Kimle is a nyertes pályázók között van, ahol öt hektáros iparterületen kiépítik az infrastruktúrát, lehetőséget adva a mikro- és középvállalkozások letelepedésének.

Minderről Kránitz László, a fejlesztési tanács tagja tartott sajtótájékoztatót Fertődön. Hozzátette: városok mellett más települések is pályázhatnak központjuk korszerűsítésére. 

- Évek óta készültünk a nagy lehetőségre, hogy a volt szovjet laktanya területének rendezéséhez is hozzáfoghassunk - fogalmazott Fülöp Géza, Fertőd polgármestere. - A néhai legénységi étkezde és a csatlakozó épületszárnyak átalakításával, bővítésével többfunkciós városi és térségi kulturális központ jön létre.

Köztereink látványos megszépítésén túl teljessé válhat a Fertő tó kultúrtáj kerékpárútjának Fertődöt érintő része is. A beruházás előkészületei és a közbeszerzési eljárások után a projekt tényleges munkái jövő év elején kezdődhetnek el, 2012 márciusi várható befejezéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előállítás egy füves cigi miatt

Marihuánás cigaretta miatt indított eljárást egy 27 éves férfi ellen a Soproni Rendőrkapitányság. Tovább olvasom