Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Fertőd bora, Napóleon konyak és a Fertőpart fővárosa

A fehér kategóriában a Lővér Pincészet 2009-es Királyleánykája, a vörösborok között pedig a Pfneiszl Pincészet ugyancsak 2009-es Kékfrankosa lett az idei Fertőd Bora.

Előzetesen tizenhat faját neveztek a Soproni Borvidék pincészetei a Fertőd Bora választásra. A szakmai zsűri ebből a fehér és a vörös borok közül hármat-hármat választott ki. A végső szót pedig a társadalmi zsűri mondta ki. Ennek eredményeképpen a fehérek közül a Lővér Pincészet 2009-es Királyleánykája, a vörösborok között pedig a Pfneiszl Pincészet ugyancsak 2009-es Kékfrankosa lett az idei Fertőd Bora.

- Egyáltalán nem baj, hogy kisvárosunkban nincs jelentős pincészet, ugyanis mi a teljes Soproni Borvidék boraiból akartunk választani - fogalmazott Fülöp Géza polgármester. - Városunk méltán hirdeti magáról a Fertőpart Fővárosa címet. Tudomásul kell venni, nagy jelentősége van annak, ha egy adott település saját borral rendelkezik. A fogyasztók amikor megbontanak egy ilyen palackot, akkor óhatatlanul is szóba kerül a város neve. S ennek a marketing értékét nehéz felbecsülni.

Rábensteiner Viktor, a gazdasági és idegenforgalmi bizottság elnöke azt mondta, mára elmúlt az az idő, amikor ajándékba háromcsillagos Napóleon konyakot adtak, mostanra ennek helyét átvette a jófajta bor.

- El kell ismerni, manapság már nem lehet mindenkinek eladni az olcsó és rossz minőségű bort - tette hozzá Rábensteiner Viktor. - A Fertő partra érkező turisták közül mind többen állnak megy a helyi kocsmákban. Azaz minőséget kell szolgáltatni. Vallom, kis utánajárással a Soproni Borvidéken belül is meg lehet találni a legjobb ár-érték arányú borokat.

A borválasztással együtt köszöntötték a város legjobb adófizetőit. Így egy jelképes ajándékot - egy palack bort - vehetett át a Velux Magyarország Kft, a Marmorit Kft, valamint a Raiffeisen Bank helyi fiókjának képviselője.

Olvasóink írták

  • 1. bobo 2010. június 09. 12:24
    „Gratulálok a nyomtatott cikk címéhez!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi igazgatójáról nevezték el az iskolát

Pantzer Gertrúd nevét viseli ezentúl a harkai iskola. A helyiek által nagyra becsült pedagógus 1943… Tovább olvasom