Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 27°C Még több cikk.

Fertő tavi vitorlás-ranglistaverseny

A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség az elmúlt hétvégén rendezte meg a Decathlon Kupa Optimist Ranglistaverseny elnevezésű regattát.
A megmérettetésre rekordszámú nevezés érkezett, összesen 123 versenyző sorakozott fel a rajtvonalon. A fertői vitorlázók mellett képviseltette magát a teljes hazai élvonal, de nevezett versenyző Szlovákiából, sőt, Dániából is.
A harmadik napon a vitorlázók számára kedves arcát mutatta a tó.
Első nap élénk, de teljesen ideális északi szélben zajlott a verseny, ahol három futamot bonyolítottak le. A rendezés érdekessége volt, hogy az MTVA sportcsatornája három alkalommal is élőben jelentkezett a vízről. A második napon kissé megtréfálta a szervezőket az előrejelzés, mivel a várt szél elmaradt. Este ugyan érkezett egy front, ami ígéretesnek tűnt, de sajnos futamot nem lehetett indítani. A harmadik napon ismét a vitorlázók számára oly kedves arcát mutatta a tó és újra kedvező, északi széllel sikerült kiszolgálni a versenyzőket.

A rendezvény minden idők legnagyobb versenyeként vonul be a Fertő tavi vitorlázás történetébe, az egy hajóosztályban indulók számát tekintve. A népes mezőnyben a hazai csapat 17 versenyzővel képviseltette magát, akik közül kiemelkedik Jandl Rómeó fiú serdülő kategóriában 2. és Völler Hanna lány ifjúsági kategóriában elért 6. helyezése.
Eredmények
Fiú ifjúsági: 1. Szabó Roni Oszkár (EGIS), 2. Tóth Attila (SVE), Benyó Máté (THE). Fiú serdülő: 1. Kis-Szölgyémi Soma (Kereked), Jandl Rómeó (SÉP), Héder Benedek (SVE). Lány ifjúsági: Cara Chiara Lisa (BYC), Kálmán Kornélia (Balaton YC), Lacza Boróka (Kereked). Lány serdülő: Fehér Boróka (Balaton YC), Lackó Sára (BYC), Bodnár Hanna (BY).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biológusok a kémiai szúnyoggyérítésről: a következmény az, ami csípni fog!

Biológusok a kémiai szúnyoggyérítésről: a következmény az, ami csípni fog!
Biológusok állítják, hogy a kémiai gyérítés hosszú távon nem csökkenti, hanem közvetve növelni fogja… Tovább olvasom