Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Fertő parti fejlesztés: látványos videó mutatja be, mi történik a tónál

Az ország legnagyobb turisztikai fejlesztése során teljesen megújul a Fertő tó környezete. Bemutatófilmben láthatjuk, hogyan.
Mint arról beszámoltunk, látógatóközpont, hatalmas sportterület, rengeteg szállás- és vendéglátóhely, vitorláskikötő, ötszáz csónakos horgászhely is várja majd a látogatókat a Fertő tónál. 
A projekt bemutatófilmje:
– A vízitelep fejlesztésének célja, hogy a régió legnagyobb horderejű turisztikai attrakciója legyen, ami valós gazdasági eredményeket hoz a térségbe. Modern, családbarát turisztikai centrum épül, ami szolgáltatásainak színvonalával és komplexitásával egyedülálló lesz – fogalmazott Kárpáti Béla, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. 

A beruházó a múlt év közepén tartott tájékoztatójában megígérte a térség lakosainak, hogy az építkezés még 2018-ban elkezdődik – az ígéretüket tudták tartani, decemberben elkezdődtek a területen az előkészítési munkálatok, a fakitermelések, és a nádaratás. Ennek köszönhetően a mélyépítéssel járó, összetettebb munkálatok már 2019 májusában elindulhatnak - írja a sopronmedia.hu.

Kárpáti Béla vezérigazgatóval készült beszélgetést - amiben a beruházás fontosabb elemeit és azokat a kérdéseket is kifejtik, melyek a tavon működő közösségeket érintik - itt tekinthetik meg:
 Őrzik, de látogatható a Fertő

Területelőkészítő munkálatok miatt január 10-től napi 24 órában őrzik a Fertő tavi munkaterületet, amely azonban látogatható. Az őrzés célja egyrészt, hogy biztosítsák a zavartalan munkavégzést, másrészt pedig a látogatók védelme. Egyes részeket lezárhatnak, de előfordulhat az is, hogy különböző időszakokban behajtási, bejárási tilalmat rendelnek el az egész területre, amelyet mindenkinek, a saját biztonsága érdekében - az esetleges lezárásoktól függetlenül - minden nap 16 óra 30 perckor kötelező elhagyni!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

classic.Esterházy koncertsorozat Kismartonban

classic.Esterházy koncertsorozat Kismartonban
Január 19-én, 19.30 órakor kezdődik az idei classic.Esterházy koncertsorozat a kismartoni… Tovább olvasom