Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Fergeteges hangulat a Fő téren GALÉRIA

Sopron - Fergeteges hangulat uralkodik ezen a hétvégén a Fő téren. A Múzeumok éjszakája, az ünnepi hetek rendezvényei, valamint a Kékfrankosok éjszakája számtalan színes programmal ezreket vonzott.
A nagy nyüzsgéstől rá sem lehet ismerni ezen a hétvégén Sopron Fő terére. Több rendezvény is egy napra – szombatra – esett, de a tér még ma is zenétől és vásári hangulattól zajos. Ezúttal sem panaszkodhatott arra, hogy ne lenne lehetőség egy kis belvárosi kikapcsolódásra. A zenekarok, a borászok és az árusok és három napon át szórakoztatták a közönséget.

Szombaton sokan kipróbálták a tűzugrást. Fotó: Magasi
Szombaton sokan kipróbálták a tűzugrást. Fotó: Magasi


A Kékfrankos nyár programjai keretében szombaton este a Besh o drom lépett színpadra, és de volt látványos tűzzsonglőr-bemutató is, sőt nem sokkal éjfél után a parázsugrást is kipróbálhatták a bátrabbak.

Mindeközben kulturális programban sem volt hiány, a belvárosi múzeumok tárt kapukkal várták a látogatókat. Az erdészetiben például zenés program, a bányászatiban titokzatos tárlatvezetés és fáklyás esti mulatság várta a látogatókat.

Megnézné magát? Klikk! Fotó: Magasi Dávid

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. zolek 2008. július 01. 10:04
  „Sziasztok!
  Szeretnék érdeklődni, hogy nem-e tudjátok hol vannak azok a képek, amik azokról az emberekről készültek akik átugrották a tüzet. Ugyanis a KJedvesemmel én is átugrottam, és ha lehet letölteném a képet. Ha valaki tud arról valamit hol vannak ezek a képek kérem írjon a farkas.zoltan@vipmail.hu címre. Köszönettel: zolek”
 • 27. buba 2008. június 28. 14:29
  „sajnos nagyon nehéz elhinni a pro kultúráról...”
 • 26. Buubaa 2008. június 26. 08:17
  „Kedves Buba! Talán kérdezze meg a Pro Kultúrát. Biztosan most meg voltak a megfelelő feltételek.”
 • 25. peiso 2008. június 25. 21:16
  „Lehet nehéz elhinni, hogy a pro kultúra is képes színvonalas produkcióra, íme az ellenpélda!”
 • 24. buba 2008. június 25. 17:40
  „eddig is a pro kultúrások szervezték, de nagyon gyengén és unalamas ismétlődéssel. Ezért érdekelt volna, hogy ki áll a háttérben aki újdonsággal, színvonallal szolgált!”
 • 23. belvárosi 2008. június 24. 14:12
  „19-es. Nem tök mindegy,hogy kinek a tulajdonában vannak a belvárosi lakások és ki milyen áron jutott hozzá? Nem ez volt a téma! Kár,hogy gyenge a felfogásod és irigykedsz azokra ,akiknek az anyagi helyzete nem tette lehetővé,hogy saját tulajdonú lakáshoz jussanak.! Itt azokkal van baj,akik nem bírnak emberek módján szórakozni. Szerinted ,ha a belvárosban csak saját tulajdonú piaci áron vásárolt lakások lennének a tulajdonosait nem zavarná a hajnalig tartó hangoskodás?Kár értelmetlen hülyeségeket írnod !Amikor mi ideköltöztünk,akkor a belváros is szép és nyugis volt,mentes az ordítozó,vandál alkoholistáktól. Sok hely van,ami először csendes,de később a környezetében elkezdik építeni az óvodákat,iskolákat,vendéglátó helyeket. Akkor akit ez zavar ,az mindig költözzön tovább? Kíváncsi lennék,ha a te nyugis helyen található piaci áron vásárolt lakásod ablaka alá vizelnének,hánynának,vagy a kocsidban tennének kárt,akkor mi lenne a véleményed az emberekről?”
 • 22. joco1 2008. június 24. 13:27
  „Jay.: olvasd már el azt amit irtam a 3,6, és 7. "pontokban". Én egy Martin -t oroszbérencnek tartó -és szövege alapján sz,jobbos- (magát "magyarember"-ként regisztrálo)reagálonak irtam és nem Nektek.Na de hát ha Te és elv-társaid egyetértenek vele hát az a ti bajotok.”
 • 21. Logika 2008. június 24. 10:06
  „Az egy dolog, hogy az emberek szórakoztak a Fő téren, de a szorakozásukkal az ott lakó, pihenni vágyó állampolgárok éjszakai nyugalmát, pihenését szükségtelenül nem zavarhatják.
  Ebből adódóan azok az ott polgárok akiket a Fő téri rendezvények zavartak város jegyzőjétől kérhetik, a szükségtelen zavarás megszüntetését egy bizonyos időpont nyáron (23 óra) télen (22 óra) után.”
 • 20. jucus38 2008. június 24. 09:34
  „Sajnos nemtudtam.hogy ilyen károkkal járnak ezek a rendezvények....így persze megértem a felháborodókat! Sajnos az embereket kellene kicserélni és megnevelni..de erre nemigen látok esélyt! Akár mennyire jól élnének az emberek a szemetet ugyanúgy elhajigálnák..kártokoznának ...stb. Sajnálom! Én maga a rendezvényről beszéltem...a hátrányaira nemfigyeltem ill.nem tudtam. De a politikát azthiszem nemkellene ebbe belekeverni!”
 • 19. nempet 2008. június 23. 23:32
  „Azok tiltakoznak a főtéri rendezvények miatt, akik olcsón vehettek ott önkormányzati ill. kiutalt lakásokat. Ha csendre vágyanak vegyenek máshol, pihenő övezetben PIACI ÁRON lakást!”
 • 18. harunalrasid 2008. június 23. 19:09
  „A dícséret a Pro Kultúra Sopron munkatársait illeti, akik komolyan, szakmai hivatással szervezik a SÜH-öt. De mivel ízlések és pofonok különbözők, olyan programot ők sem tudnak szervezni, ami mindenkinek tetszik. De felhívom a figyelmét az érdeklődőknek, hogy nem ért véget az Ünnepi Hetek, most kezdődött!”
 • 17. krisztina01 2008. június 23. 18:12
  „Szombaton nagyon jól szórakoztattak a gólyalábasok! Nagyon sokat nevettünk. :) Köszönöm ezt a pár napot. A langallós néninek, meg a finom langallót. :)”
 • 16. Jay 2008. június 23. 17:03
  „joco1! Attól mert valaki a Fideszre szavaz mindjért sz.jobbos? Mert akkor én is az vagyok. Eszedhez mérem a fergetes értelmed. Te kire szavaztál? Jha a Maszopra? Igazad van én is rájuk fogok legközelebb, ilyen dübörgő gazdaság ami 6 éve van még egy nem lesz az tuti.”
 • 15. Ellentmondások feloldása 2008. június 23. 16:02
  „9-10.-11-12-13-hozzászólók fiygelem!

  Rendre és rendre lenne szükség, nem a csak a Fő téren,a számlaadáskor, haanem az emberek fejében is rendnek kéne lenni.
  Tudni kéne viselkedni, jól érezni magukat, ittt és máshol egyaránt. A rend mindennek a lelke.
  Különben a belváros élettel történő megtöltése, nem azt jelenti, hogy környezetünket a hét végén beszennyezzük, kárt okozunk egymásnak és embertársaiknak.
  Az ünnepi heteket, a Várkerület bal oldali parkolóiban sorban állitott borkostólókban és a zenés rendezvényeket pedig az
  Erzsébet Kertben teném, ahol korábban több mint 75 éve az első
  ünnepi heteket is tartották.
  Mindenesetre a Fő teret megtartanám a városba érkező külföldi és magyar látogatóknak. Teraszokkal tenném még vonzobbá még barátságosabbá, estleg a jóizlés határát nem sértő zeneszolgáltatással tenném barátságosabbá és otthonosabbá.”
 • 14. buba 2008. június 23. 15:47
  „gratulálok a megújult süh-nek! végre sikerült élettel telivé tenni a fő téri rendezvényket és felhagyni a sokévi ugyanolyan lagymatag szervezéssel. miért nem derül ki, hogy kik újították meg, kikdolgoztak érte? csak így tovább!”
 • 13. ttt 2008. június 23. 14:28
  „Mindenki azért panaszkodik, mert a soproni belváros kihalt, életnélküli. S amikor van egy ilyen kezdeményezés, mint az Ünnepi Hetek, mindjárt hangos, elviselhetetlen meg cirkusz.
  Nem értem az embereket..
  Ugyanúgy a kismarto belvárosában is megannyi kávézó, bár, étterem van, időnként különféle (zenei) rendezvények..

  Mégis a 9. hozzászóló hová tenné az ünnepi heteket? A Kodály térre a 10 emeletesek közé???”
 • 12. belvárosi 2008. június 23. 14:03
  „jucus38
  Azt kérdezted az emberek miért is gyűlölik egymást? Bennem gyűlölet az iránt van,akit nem csak a programok szórakoztattak a hétvégén,hanem neki köszönhetően 3 elemet kell fényezni az autómon,mert a kulcsa véletlenül a kezében volt. Gyűlöletet vált ki belőlem még az is,ha az ablakom alá vizelnek és hánynak a borkóstolást túlzásba vitt embereknek nem nevezhető egyének.”
 • 11. jucus38 2008. június 23. 12:19
  „Fiuk..nem értem mért kell mindenben a rosszat látni!! Senkinek semmi nemjó!! Miért?? Hogy nemadott nyugtát az árus??és akkor mivan?? Ha megvetted amit szerettél volna hm?? Egyébként is eldobdat volna az első kukába nem? Istenem az emberek mért gyűlölik egymást? Ha az egyik programokat szeretne..az a baj...a másiknak semmi nemjo! Aki nemakar résztvenni nem kötelező elmenni. Nem így van ez? De sok emberben itt aannyi gyűlölet van ,hogy elsem lehet mondani! Sajnálom.”
 • 10. Feri 2008. június 23. 10:47
  „9
  Ez is egy vélemény. Szerintem jó volt.”
 • 9. elelntmondások 2008. június 23. 08:50
  „Nem a Fő térre való ez az ingyen cirkusz. Felmérhetetlen a kár talán a polgármestersaját zsebéből fogja megtériteni. Az árusok nem adta nyugtát, hol volt a kerskedelmi és az APEH ellenörzés!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba látogatott a kempteni polgármester

Sopron - Sopronba látogatott a németországi Kempten polgármestere, Ulrich Netzer, a két település… Tovább olvasom