Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Felújítás előtt a soproni gyerekkonyha

Felújítás előtt a soproni gyerekkonyhaA gyerekkonyhára ráfér a felújítás. Fotó: kisalfold.hu archívum
Bármi lesz a közétkeztetés sorsa, a soproni gyerekkonyha felújítása sokáig nem halogatható: a hűtő falburkolata leomlott, ott hőszigetelés sincs.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntöttek arról, hogy az önkormányzat is jelentkezzen a gyerekkonyhák felújítására kiírt pályázatra.

A tervek szerint a Fenyő téri egység korszerűsítése 53 millió forintba kerülne. Ebből az önrész 13,25 millió forint, a fennmaradó rész pedig az állami támogatás.

Mivel, a konyhán csak a nyáron, az óvodai szünetben van leállás. Így a kivitelezés jövőre tolódik át. A munkára két hónap áll rendelkezésre - a konyha vezetője szerint tartható ez a szoros határidő.

A Sopronban lévő óvodai étkeztetést a Fenyő téri konyhából látják el. Naponta 1700 adag ételt készítenek el. Ahhoz, hogy a jövőben megfeleljenek az előírásoknak, szükséges az eszközpark cseréje is - állították meg a napirendi pont előterjesztésében.

A meglévő hűtő falburkolata leomlott, ezért ott hőszigetelés sincs, ajtajai hőhidas, közel működésképtelen nyílászárók. A hűtőgépek bizonytalan működésű elavult berendezések. Emiatt szükséges a korszerű hűtőpanelek beszerzése, és új rendszer kiépítése.

A konyha levegő elvezető gépei is a hűtőkéhez hasonlóan rossz állapotban vannak. Komplett csere szükséges.

Az épületen belül elengedhetetlenül szükséges a jelentősen leamortizálódott padló és csempeburkolat cseréje. Ugyanezt teszik a szellőzőrendszerrel is. A konyhában és a kiszolgáló helyiségekben teljesen kicserélik a világító rendszert, és helyette energiatakarékos fényforrásokat építenek be.

 A fejlesztést két részere bontották.

Az épület korszerűsítésére mintegy 38 millió forintot különítenek el. 15 millió forint jut eszközbeszerzésre. Vásárolnak egyebek mellett sütőket, burgonya koptatót, húsdarálót, illetve gázüzemű üstöt is.


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művésztábor Sarródon, huszonötödször

Művésztábor Sarródon, huszonötödször
Sarródon huszonötödik alkalommal rendezik meg a Fertő-tó festőjéről, Ferenczi Józsefről (1921-1993)… Tovább olvasom