Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Feltérképezik a térség öko és aktív turisztikai útvonalait

Konferenciát rendeznek csütörtökön Fertőszentmiklóson. A fórum célja a térség szűkebb és tágabb környezetének bekapcsolása a turizmus fellendítésébe, új útvonalak, turisztikai egy-vagy többnapos programcsomagok kialakítása.

Konferenciát rendez csütörtökön 17 órai kezdettel a fertőszentmiklósi Közösségi Ház nagytermében Fertőszentmiklós és az Alpokalja-Ikva mente Leader Egyesület.

A fórum célja a térség szűkebb és tágabb környezetének bekapcsolása a turizmus fellendítésébe, új útvonalak, turisztikai egy-vagy többnapos programcsomagok kialakítása.

A turizmusban rejlő még kiaknázatlan lehetőségek a helyi vállalkozókat, gazdaságokat, falusi vendéglátó helyeket erősítik, az itt előállított helyi termékeknek adnak értékesítési lehetőséget.

A fórum kiemelt témája a lovas turisztikai fejlesztések.

Burgenland tartományban jelenleg több ezer km túraútvonal került már eddig is kitáblázásra, készültek tartományi, ill. kisebb térségi térképek, közös marketing kiadványok és akciók.

A Burgenland Tourismus Kft. képviselője, Elisabeth Hösch és a Burgenland in Galopp program vezetője, Hans Werner Wild lesz a vendégünk, beszélnek az elmúlt évek tapasztalatairól, tevékenységeikről, és a jövőterveikről, amelyekben immáron a magyarországi „rokonok" is helyet kapnak.

A hazai oldalról a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgató helyettese, Fersch Attila mutatja be a Nemzeti Park véleményét, általa kezdeményezett, újonnan megnyíló túraútvonal lehetőségeket, majd a kőszegi és a sopron-fertődi térségek leader munkaszervezet vezetői, Elek Antal és Páliné Keller Csilla számolnak be túraútvonalaik összehangolásáért tett kezdeményezéseikről.

Dénes Péter, a Bábolnai Ménesbirtokról Lázár Vilmos magyar fogathajtó bajnokkal közösen összeállított „egy iskola-egy lovarda" programjáról, a fiatalok bevezetéséről a lovak világába tart előadás. A program megvalósításához azonban minőséget biztosítani tudó lovardákra van szükség. A minőségi előírásokról (patkós rendszerről), azok eléréséhez szükséges lépésekhez ad jó tanácsokat Szelle Kornél, a Magyar Lovasturisztikai Szövetség alelnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarokkímélő (is) lesz a soproni Fő tér

Tavaly novemberben kezdődött a Fő tér rekonstrukciós munkája, s a tervek szerint idén augusztus… Tovább olvasom