Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Félszáz koncert dzsesszel és komolyzenével

Az Esterházy-kastély és a muzsika rajongói már kezdhetik a ráhangolódást: április 15-én a Tavaszi Fesztivállal elkezdődik az Eszterházi Vigasságok több mint ötven koncertből álló programsorozata. A komolyzene mellett dzsesszelőadásokat is műsorra tűznek.
Az Esterházy-kastély egyedi turisztikai és művészeti attrakciója az Eszterházi Vigasságok rendezvénysorozata. 
A műsorok összeállításakor a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a műfaji sokféleségre, a szélesebb közönséget megszólító stílusokra, továbbá az Eszterházához kötődő művekre. 

A Tavaszi Fesztivál (április 15–május 28.), a Régi Zenei Napok (június 25–július 4.), a Budapesti Vonósok Fesztiválja (július 15–24.), a szabadtéri színpados Haydn Meets Jazz (augusztus 5–6.), a korhű hangszeres Haydn-fesztivál (augusztus 19–szeptember 4.), a Haydn Vonósnégyes Fesztivál (szeptember 9–18.), továbbá az Őszi Fesztivál (október 1–22.) szereplőgárdája a biztosíték arra, hogy igen magas színvonalú zenei élmény vár a látogatókra. 
Az Eszterházi Vigasságok nyitó előadásán Monica Huggett hegedűművész és az Esterházy Hofkapelle lép közönség elé április 15-én este 7-kor.
Az Eszterházi Vigasságok nyitó előadásán Monica Huggett hegedűművész és az Esterházy Hofkapelle lép közönség elé április 15-én este 7-kor.

A teljesség igénye nélkül közönség elé lép Ton Koopman karmester, csembalóművész, Monica Huggett hegedűművész; Kim Nazarian dzsesszvokalista, aki a 2012-es tajvani „a cappella" dzsesszvilágverseny magyar győztes együttesével, a Singer Streettel ad koncertet. 

Láthatjuk és hallhatjuk – többek között – a Kossuth-díjas hegedűművész Baráti Kristófot, az Orfeo Zenekart, Malcolm Bilson fortepiano- és csembalóművészt, a Purcell Kórust, a Capella Savariát, a Talamba Ütőegyüttest, Horgas Esztert, Tóth Gabit és a Swing á la Djangót, Catrin Finch hárfaművészt, Kocsis Zoltánt, Drahos Bélát és a Győri Filharmonikus Zenekart is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsnokok állnak munkába

Két tanácsnok segíti mostantól a városvezetők munkáját. Barcza Attila és Farkas Ciprián képviselők… Tovább olvasom